KOPŪSTŲ APKEPAS
Kategorija: Apkepai
- baltagūžiai kopūstai: 1,5 kilogramo
- kiaušiniai: 5
- svogūnai: 3
- džiūvėsėliai: 1 stiklinės
- pienas: 0,5 stiklinės
- morkos: 2
- saldžiosios paprikos: 1
- sviestas: 50 gramų
- druska
- malti juodieji pipirai
- Iš pradžių kopūstą perpjauname į 4 dalis bei apverdame. Nuvarviname bei smulkiai supjaustome.
- Tuomet svogūnus susmulkiname, morkas sutarkuojame, o papriką supjaustome kubeliais bei apkepiname svieste. Kepintas daržoves sumaišome su susmulkintais kopūstais, pagardiname druska bei pipirais, suberiame dalį džiūvėsėlių ir gerai išmaišome.
- Tada kiaušinius išplakame su pienu. Plakinį supilame į kopūstų masę bei išmaišome.
- Po to kepimo indą patepame su sviestu, pabarstome džiūvėsėliais bei sudedame kopūstų masę. Išlyginame bei užberiame ant viršaus džiūvėsėlius. Dedame į orkaitę bei kepame 200 laipsnių temperatūroje maždaug 50 minučių. Patiekiame ir mėgaujamės!
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku
VEGETARIŠKI KIBINAI SU RAUGINTAIS KOPŪSTAIS
Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną
LIETINIAI BLYNAI SU SŪDYTOS KARAMELĖS PADAŽU IR RIEŠUTAIS
KALAKUTIENOS DEŠRELĖS SU KOPŪSTAIS
ŠPINATŲ IR ŽUVIES PYRAGAS
LENGVAS BULVIŲ IR PIEVAGRYBIŲ APKEPAS
RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)
DARŽOVIŲ APKEPAS SU ŠVIEŽIOMIS BULVĖMIS IR ANTIENA (ARBA VIŠTIENA) ORKAITĖJE
Vegetariškas ryžių ir cukinijų apkepas
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
BALANDĖLIAI SU GRYBAIS
Vištiena orkaitėje su raugintais kopūstais
NEĮTIKĖTINAI SKANŪS KOTLETAI IR NEI GRAMO MĖSOS
Kopūstų ir krabų lazdelių mišrainė
VARŠKĖS APKEPAS SU MORKOMIS
ŽALIOSIOS SALOTOS SU LAŠIŠA
DARŽOVIŲ - VIŠTIENOS LAZANIJA
BULVIŲ APKEPAS SU CUKINIJA IR ŠPINATAIS
Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas
Greitas Obuolių pyragas
VENGRIŠKAS JAUTIENOS GULIAŠAS