Kreminis žiedinių kopūstų apkepas su pievagrybiais ir sūriu
Kategorija: Apkepų patiekalų receptai

Labai nesunkiai pagaminamas, bet tuo pačiu itin gardus kreminis apkepas su žiediniais kopūstais ir pievagrybiais. Jį galima patiekti tiek kaip pagrindinį patiekalą, kai visai nesinori mėsos (arba esate vegetaras), tiek kaip garnyrą prie mėsos arba žuvies patiekalų.
Jeigu esate užkietėję sūrio mėgėjai, kaip ir aš, tai šiame patiekale sūrio galite įdėti net dar daugiau, jis čia puikiai tinka.
1. Pirmiausia žiedinį kopūstą išdaliname mažesniais žiedynėliais ir kelias minutes apverdame vandenyje.
2. Po to sudedame apvirtą žiedinį kopūstą į pasirinktą kepimo formą ir užberiame maždaug pusę kiekio tarkuoto sūrio.
3. Keptuvėje ištirpiname sviestą.
4. Apkepiname susmulkintus svogūnus ir pievagrybius.
5. Tada suberiame miltus ir apkepiname. Pagardiname prieskoniais, supilame pieną ir, vis maišydami, pakaitiname, kol padažas pradeda tirštėti.
6. Supilame pasiruoštą padažą ant žiedinių kopūstų ir išmaišome.
7. Ant viršaus užberiame visa likusį tarkuotą sūrį.
8. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių. Patiekiame ir skanaujame!
Jeigu esate užkietėję sūrio mėgėjai, kaip ir aš, tai šiame patiekale sūrio galite įdėti net dar daugiau, jis čia puikiai tinka.
Ingredientai
- žiediniai kopūstai (kalafiorai): 1 nedidelio
- tarkuotas sūris: ~200-250 gramų
- pievagrybiai: ~150-175 gramų
- pienas: ~100-110 mililitrų
- svogūnai: 1
- sviestas: 50 gramų
- miltai: 2 valgomųjų šaukštų
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia žiedinį kopūstą išdaliname mažesniais žiedynėliais ir kelias minutes apverdame vandenyje.
2. Po to sudedame apvirtą žiedinį kopūstą į pasirinktą kepimo formą ir užberiame maždaug pusę kiekio tarkuoto sūrio.
3. Keptuvėje ištirpiname sviestą.
4. Apkepiname susmulkintus svogūnus ir pievagrybius.
5. Tada suberiame miltus ir apkepiname. Pagardiname prieskoniais, supilame pieną ir, vis maišydami, pakaitiname, kol padažas pradeda tirštėti.
6. Supilame pasiruoštą padažą ant žiedinių kopūstų ir išmaišome.
7. Ant viršaus užberiame visa likusį tarkuotą sūrį.
8. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių. Patiekiame ir skanaujame!
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
kalafiorai, ziediniai kopustai, suris, tarkuotas suris, pievagrybiai, pienas, svogunai, sviestas, miltai, druska, pipirai, apkepas
Panašūs receptai

Žiedinių kopūstų ir varškės apkepas

Vegetariškas žiedinių kopūstų ir makaronų apkepas su sūriu

KOPŪSTŲ APKEPAS

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Brokolių ir morkų (vegetariška) lazanija

BULVIŲ APKEPAS SU KUMPIU

BULVIŲ APKEPAS SU CUKINIJA IR ŠPINATAIS

Moussaka - mėsos apkepas iš faršo su cukinijomis (arba baklažanais)

Grikių apkepas su morkomis ir sūriu

Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė

Lašišos apkepas su brokoliais, makaronais ir sūriu

Provanso bulvių apkepas su kumpiu