Vištiena daržovių ir pievagrybių padaže

Kategorija: Vištiena ir paukštiena / Grybų patiekalai


Vištiena daržovių ir pievagrybių padaže

Paskelbė:
26 Spalio 2024

Ingredientai

  • Vištienos blauzdelės: 500 g
  • Graikiškas jogurtas: 100 g
  • Pievagrybiai: 200 g
  • Morkos: 2 vnt.
  • Svogūnas: 1 vnt.
  • Paprika: 1 vnt.
  • Pomidorai: 2 vnt.
  • Alyvuogių aliejus: 2 v.š.
  • Vištienos sultinys: 1 stiklinė
  • Prieskoniai: pagal skonį (vištienos prieskonių mišinys, saldžioji paprika, druska)



Recepto paruošimas

1. Iš vakaro vištienos blauzdeles įtrinkite prieskoniais ir graikišku jogurtu. Palikite marinuotis šaldytuve.

2. Kitą dieną, įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.

3. Kepimo inde sudėkite smulkintas morkas, svogūną, papriką ir pomidorus. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

4. Ant daržovių sudėkite marinuotas vištienos blauzdeles. Įpilkite šiek tiek vandens ir kepkite apie 40 minučių.

5. Pievagrybius smulkiai supjaustykite ir kepkite keptuvėje iki kol išgaruos jų sultys.

6. Į keptuvę su pievagrybiais įpilkite vištienos sultinio, pridėkite graikiško jogurto ir prieskonių. Virkite maišydami, kol padažas sutirštės.

7. Ištraukę vištieną iš orkaitės, sudėkite ją į keptuvę su padažu ir dar šiek tiek patroškinkite viską kartu.

8. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!

9. Santrauka: Šis patiekalas yra lengvai paruošiamas, sotus ir sveikas pasirinkimas, kuris gali būti praturtintas įvairiais ingredientais pagal pageidavimus. Vištiena kartu su daržovėmis ir pievagrybiais sudaro puikų derinį, užtikrinantį subalansuotą maistinių medžiagų kiekį.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: