RECEPTAS: BULVIŲ APKEPAS

Kategorija: Apkepai / Bulvių patiekalai


RECEPTAS: BULVIŲ APKEPAS

Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • bulvės: 10-12 (didesnių)
    • aliejus
    • česnakas: 5 skiltelių
    • druska
    • juodieji pipirai
    • kiaušiniai: 4
    • pienas: 200 mililitrų
    • tarkuotas fermentinis sūris: 100 gramų
  1. Iš pradžių bulves nuskuskite, išplaukite, nusausinkite bei supjaustykite plonomis rieklėmis. Tada aliejų sumaišykite su druska, juodaisiais pipirais bei susmulkintu česnaku (galite pridėti mėgiamų prieskonių pvz. rozmarinų). Kiaušinius išplakite, sumaišykite su pienu bei tarkuotu fermentiniu sūriu.
  2. Tuomet į folija arba kepimo popieriumi išklotą skardą sudėkite trečdalį bulvių, paskui užpilkite trečdaliu mišinio, tada vėl trečdalis bulvių, vėl trečdalis mišinio, dar kartelį tai pakartokite.
  3. Galiausiai kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45-50 minučių. Patiekite ir mėgaukitės.:)
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: