VIŠTIENOS IR BULVIŲ APKEPAS
Kategorija: Apkepai / Vištiena ir paukštiena
- vištienos filė: ~500 gramų
- bulvės: 7 (didesnės)
- morkos: 1-2
- pievagrybiai: 8
- fermentinis sūris: tiek, kad apdengtų apkepo viršų
- aliejus: šlakelio
- vanduo: šlakelio
- mėgstami prieskoniai (naudoti prieskonių mišinys bulvėmis, karis, vištienos prieskoniai, viduržemio jūros prieskonių mišinys, bazilikas ir pipirai)
- Iš pradžių vištieną supjaustykite kubeliais bei kaip reikiant pabarstykite prieskoniais (vištienos prieskoniais, viduržemio jūros prieskonių mišiniu, bazilikais bei pipirais), užpilkite šlakelį aliejaus bei palikite pasimarinuoti. Kol prieskoniai “gėriasi“ į vištieną, nuskuskite ir griežinėliais supjaustykite bulves bei apibarstykite bulvių prieskoniais ir kariu (jo irgi nepagailėkite). Tuomet “burokinės“ tarkos pagalba sutarkuokite morkas, griežinėliais supjaustykite pievagrybius.
- Kai jau viskas yra paruošta, į kepimo indą dėkite eilę bulvių, eilę morkų, eilę pievagrybių. Ant jų sudėkite visą vištieną. Po to – eilė pievagrybių, eilė morkų bei eilė bulvių.
- Tada visą šį gėrį dėkite į 200 iki laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepkite apie 75 minutes. Įpusėjus kepimui į indą įpilkite šiek tiek vandens, kad viskas dar kiek ir pasitroškintų. Beje, garuojant vandeniui kiek greičiau iškepa viršutinis bulvių sluoksnis. Į kepimo pabaigą viską apibarstykite su fermentiniu sūriu. Skanaukite!
CUKINIJŲ APKEPAS SU VIŠTIENA
Kūčios įdomiau: Silkė su apelsinais, poru ir kariu
VIŠTIENOS APKEPAS SU SŪRIU IR GRYBAIS
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
DARŽOVIŲ SRIUBA SU KARIU IR KOKOSO PIENU
Kiaušinius dažome natūraliai
Vištiena su kariu
KALAKUTIENOS-JAUTIENOS MALTINUKAI
VIŠTIENOS KUMPELIAI SU BULVĖMIS IR POMIDORAIS
PRANCŪZIŠKAS (DAUPHINOIS) BULVIŲ APKEPAS
KEPTI MĖSOS FARŠO KUKULIAI SU BULVĖMIS
BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
AMERIKIETIŠKAS MAKARONŲ APKEPAS
DARŽOVIŲ APKEPAS SU ŠVIEŽIOMIS BULVĖMIS IR ANTIENA (ARBA VIŠTIENA) ORKAITĖJE
Vegetariškas ryžių ir cukinijų apkepas
TRINTA MOLIŪGŲ SRIUBA SU PIEVAGRYBIAIS IR SŪRIU
KEPTA VIŠTIENA SU ČIORISU IR BULVĖMIS
Vištiena marinuota jogurte su česnaku bei kariu
LENGVAS BULVIŲ IR PIEVAGRYBIŲ APKEPAS
JAUTIENOS TROŠKINYS SU BULVĖMIS IR PUPELĖMIS
Nerealiai skani Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis
ČESNAKINIS VARŠKĖS APKEPAS