VIŠTIENOS IR BULVIŲ APKEPAS

Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • vištienos filė: ~500 gramų
    • bulvės: 7 (didesnės)
    • morkos: 1-2
    • pievagrybiai: 8
    • fermentinis sūris: tiek, kad apdengtų apkepo viršų
    • aliejus: šlakelio
    • vanduo: šlakelio
    • mėgstami prieskoniai (naudoti prieskonių mišinys bulvėmis, karis, vištienos prieskoniai, viduržemio jūros prieskonių mišinys, bazilikas ir pipirai)
  1. Iš pradžių vištieną supjaustykite kubeliais bei kaip reikiant pabarstykite prieskoniais (vištienos prieskoniais, viduržemio jūros prieskonių mišiniu, bazilikais bei pipirais), užpilkite šlakelį aliejaus bei palikite pasimarinuoti. Kol prieskoniai “gėriasi“ į vištieną, nuskuskite ir griežinėliais supjaustykite bulves bei apibarstykite bulvių prieskoniais ir kariu (jo irgi nepagailėkite). Tuomet “burokinės“ tarkos pagalba sutarkuokite morkas, griežinėliais supjaustykite pievagrybius.
  2. Kai jau viskas yra paruošta, į kepimo indą dėkite eilę bulvių, eilę morkų, eilę pievagrybių. Ant jų sudėkite visą vištieną. Po to – eilė pievagrybių, eilė morkų bei eilė bulvių.
  3. Tada visą šį gėrį dėkite į 200 iki laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepkite apie 75 minutes. Įpusėjus kepimui į indą įpilkite šiek tiek vandens, kad viskas dar kiek ir pasitroškintų. Beje, garuojant vandeniui kiek greičiau iškepa viršutinis bulvių sluoksnis. Į kepimo pabaigą viską apibarstykite su fermentiniu sūriu. Skanaukite!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно