VIŠTIENOS APKEPAS SU SŪRIU IR GRYBAIS
Kategorija: Apkepai / Vištiena ir paukštiena
- smulkiai pjaustyta vištiena: ~300 gramų
- pienas: trečdalio stiklinės
- grietinėlė: 200 gramų
- sūris: ~500-600 gramų (man kuo daugiau tuo skaniau)
- svogūnai: 1
- grybai: 250 gramų
- mėgstami prieskoniai (naudoti - karis, vištienos prieskoniai, pipirai)
- sviestas: gabaliuko
- Iš pradžių vištieną supjaustykite mažais gabaliukais, į ją sudėkite mėgstamus prieskonius. Viską išmaišykite bei palikite pasimarinuoti. Tuo tarpu susipjaustykite grybus bei svogūną, sutarkuokite sūrį. Kai visi produktai jau bus paruošti, kepkite vištieną kol gerai apskrunda. Tada įdėkite į keptuvę grybus bei svogūnus kartu su gabaliuku sviesto.
- Padažas: Visą grietinėlę kaitinkite tol, kol pradeda virti, po to sumažinkite ugnį bei dėkite sūrį (~350-400 gramų), nuolatos maišydamos, nes labai greit traukia prie puodo dugno, supilkite pieną, kol pasidaro vienalytė masė.
- Tuomet į troškinių arba apkepo indą sudėkite vištieną, grybus bei svogūnus. Tolygiai paskirstykite bei apipilkite padažu. Paskui užbarstykite sūrio likutį ant viršaus. Orkaitę įkaitinkite iki maždaug 200 laipsnių temperatūros bei kepkite tol, kol viršus gražiai apskrus. Valgome kartu su sezoninėmis daržovėmis arba vieną:) Skanaus!
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kiaušinius dažome natūraliai
Šventėms – tortas „Snickers“
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
AMERIKIETIŠKAS MAKARONŲ IR SŪRIO APKEPAS (MAC AND CHEESE)
VIŠTIENOS IR BULVIŲ APKEPAS
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
PERLINIŲ KRUOPŲ KOŠĖ SU GRYBAIS IR DARŽOVĖMIS
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Raudonojo aksomo tortas
TORTAS SU MASCARPONE SŪRIU
VOKIŠKI JAUTIENOS (ARBA KIAULIENOS) SUKTINUKAI
LIETINIAI BLYNAI SU SŪDYTOS KARAMELĖS PADAŽU IR RIEŠUTAIS
BALTAS SVIESTINIS PADAŽAS
PRANCŪZIŠKAS (DAUPHINOIS) BULVIŲ APKEPAS
Šniceliai su balta duona ir padažu
ČESNAKINIS VARŠKĖS APKEPAS
KIAULIENOS SPRANDINĖ SU SLYVOMIS IR DŽIOVINTAIS GRYBAIS
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Baklažanų apkepas
KIAULIENOS KEPSNYS SU SVOGŪNŲ PADAŽU