Ideali orinė tešla virtinukams
Kategorija: ---
Ką besuvyniotumėte į šią tešlą – bus neapsakomai skanu! Šitas receptas buvo perduodamas mano šeimoje iš kartos į kartą. Noriu pasidalinti orinės tešlos virtinukams ant garų receptu. Tai dabar aš gaminu virtinukus ant garų garpuodyje, o atsimenu močiutė ruošdavo juos, išdėliojusi ant marlės, užrištos ant puodo! Mėgstu tešlos virtinukams ant garų receptą, niekada jo neiškeičiu į jokį kitą ir štai iš visos širdies dalinuosi su jumis.
Ingredientai:
Aš naudoju natūralias mieles, ne sausas. Sutrinti jas šakute kartu su cukrumi, įdėti kiaušinį ir kefyrą (truputį pašildytą), gerai išmaišyti. Į gautą masę suberti miltus ir žiupsnelį druskos. Suminkome, kad tešla taptų elastinga ir imtų kvėpuoti rankose. Tai bus greitai. Leiskite tešlai truputį pakilti ir lipdykite virtinukus su mėgstamu įdaru. Virtinukai iš šios tešlos išeina lengvučiai, porėti, minkšti, jie išsaugo maksimalų įdaro sultingumą.
Ingredientai:
- kefyras – 0,5 l;
- mielės – 50 g;
- kiaušinis – 1 vnt;
- cukrus – 1 valg.šaukštas;
- druska – žiupsnelis;
- miltai – 800-1000 g.
Aš naudoju natūralias mieles, ne sausas. Sutrinti jas šakute kartu su cukrumi, įdėti kiaušinį ir kefyrą (truputį pašildytą), gerai išmaišyti. Į gautą masę suberti miltus ir žiupsnelį druskos. Suminkome, kad tešla taptų elastinga ir imtų kvėpuoti rankose. Tai bus greitai. Leiskite tešlai truputį pakilti ir lipdykite virtinukus su mėgstamu įdaru. Virtinukai iš šios tešlos išeina lengvučiai, porėti, minkšti, jie išsaugo maksimalų įdaro sultingumą.
Kiaušinius dažome natūraliai
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Klasikinis medaus tortas
Šventėms – tortas „Snickers“
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Raudonojo aksomo tortas
Šokoladinis karamelinis pyragas
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU
Virtinukai su grybų įdaru
Ko daugiau žuvys teikia – naudos ar žalos, atsako mokslininkai
Labai skanios spurgos
Pabandžiusi šitą ploną lavašą, aš nustojau pirkti parduotuvinį!
Šašlykai greituoju būdu..
Tortas „Juodasis miškas“
Korėjietiški garinukai
BANDELĖS SU VARŠKE PAGAL BEATĄ
Žemaičių blynai su grybais ir daržovėmis
Mielinės spurgos su džemu
Pica su voveraitėmis
Baltas padažas kotletams
Pikantiški kiaulienos iešmeliai