Salotos su konservuotais avinžirniais, feta ir rūkyta lašiša

Kategorija: Salotos, mišrainės


Salotos su konservuotais avinžirniais, feta ir rūkyta lašiša

Paskelbė:
25 Spalio 2024

Ingredientai

  • Konservuoti avinžirniai: 1 skardinė (apie 240 g)
  • Rūkyta lašiša: 100 g
  • Agurkai: 2 vnt.
  • Feta sūris: 50 g
  • Poro gabalėlis (galima keisti svogūnu): 1 mažas gabalėlis
  • Juodosios ir/ar žaliosios alyvuogės: saujelė
  • Saulėje džiovinti pomidorai: keli gabalėliai
  • Druska, pipirai, krapai: pagal skonį
  • Liofilizuoti pomidorai: pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus: šlakelis
  • Citrinos sultys: pusė citrinos



Recepto paruošimas

1. Nusausinkite avinžirnius ir sudėkite juos į didesnį dubenį.

2. Supjaustykite agurkus, rūkytą lašišą, porą (arba svogūną) ir saulėje džiovintus pomidorus į mažus gabalėlius.

3. Sudėkite fetos sūrį, alyvuoges ir krapus į dubenį.

4. Pagardinkite druska, pipirais ir liofilizuotais pomidorais pagal skonį.

5. Užpilkite alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis, švelniai išmaišykite.

6. Patiekite iškart arba laikykite šaldytuve iki vartojimo.

7. Santrauka: Šios avinžirnių salotos yra idealus pasirinkimas lengviems, tačiau maistingiems pietums ar vakarienei. Jos gali būti modifikuotos, pridedant kitų mėgstamų ingredientų, o dėl baltymų ir sveikųjų riebalų derinio šis patiekalas tinka net aktyvų gyvenimo būdą propaguojantiems žmonėms


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: