Pabandžiusi šitą ploną lavašą, aš nustojau pirkti parduotuvinį!
Kategorija: ---
Daugelyje šeimų stalo galva yra ne duona, o būtent lavašas. Kažkas valgo jį su pirmaisiais ir antraisiais patiekalais, kiti vynioja į jį įdarą ir valgo kaip savarankiškas vaišes. Žodžiu, plonas lavašas – tai universalus Kaukazo virtuvės patiekalas.
Naminis lavašas visada skanesnis, nei parduotuvinis. Bet ką daryti , jei pas jus nėra laiko terliotis su mieline tešla? Mes paruošėme jums bemielio lavašo receptą, kuriame išvesta ideali vandens, aliejaus ir miltų santykio formulė tam, kad tešla išeitų puiki. O dar džiugina tai, kad paruošti tokius paplotėlius galima labai greitai.
Ingredientai:
Kvietiniai miltai 350 g.
Vanduo 150 ml.
Saulėgrąžų aliejus 30 ml.
Druska 7 g.
Paruošimas:
Išberkite miltus ant paviršiaus, padarykite kalnelyje duobutę, į ją pilkite vandenį, saulėgrąžų aliejų ir berkite druską. Atidžiai permaišykite tešlą šakute. Užminkykite tešlą rankomis. Ji gaunasi gana kieta ir elastinga. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę. Palikite 15 min. Padalinkite tešlą apytiksliai į 10 dalių. Kiekvieną gabaliuką reikia apvolioti miltuose. Po to iškočiokite iš kiekvieno gabaliuko paplotėlį. Paplotėlių storis turi būti ne daugiau 2 mm. Įkaitinkite keptuvę be aliejaus. Kepkite lavašą ant vidutinės ugnies apie 25 sekundes iš kiekvienos pusės. Sudėkite paplotėlius į krūvelę. Po to uždenkite juos drėgnu rankšluosčiu. Kai skaniausias lavašas bus gatavas, galėsite naudoti jį kaip širdis geidžia. Labai skanu į jį vynioti faršą, varškę su žalumynais, tarkuotą kietąjį sūrį ir dar daug ką. Gero apetito!
Naminis lavašas visada skanesnis, nei parduotuvinis. Bet ką daryti , jei pas jus nėra laiko terliotis su mieline tešla? Mes paruošėme jums bemielio lavašo receptą, kuriame išvesta ideali vandens, aliejaus ir miltų santykio formulė tam, kad tešla išeitų puiki. O dar džiugina tai, kad paruošti tokius paplotėlius galima labai greitai.
Ingredientai:
Kvietiniai miltai 350 g.
Vanduo 150 ml.
Saulėgrąžų aliejus 30 ml.
Druska 7 g.
Paruošimas:
Išberkite miltus ant paviršiaus, padarykite kalnelyje duobutę, į ją pilkite vandenį, saulėgrąžų aliejų ir berkite druską. Atidžiai permaišykite tešlą šakute. Užminkykite tešlą rankomis. Ji gaunasi gana kieta ir elastinga. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę. Palikite 15 min. Padalinkite tešlą apytiksliai į 10 dalių. Kiekvieną gabaliuką reikia apvolioti miltuose. Po to iškočiokite iš kiekvieno gabaliuko paplotėlį. Paplotėlių storis turi būti ne daugiau 2 mm. Įkaitinkite keptuvę be aliejaus. Kepkite lavašą ant vidutinės ugnies apie 25 sekundes iš kiekvienos pusės. Sudėkite paplotėlius į krūvelę. Po to uždenkite juos drėgnu rankšluosčiu. Kai skaniausias lavašas bus gatavas, galėsite naudoti jį kaip širdis geidžia. Labai skanu į jį vynioti faršą, varškę su žalumynais, tarkuotą kietąjį sūrį ir dar daug ką. Gero apetito!
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Kiaušinius dažome natūraliai
BLYNELIAI: CHYČIN - KAUKAZO VIRTUVĖ
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Beprotiškai skanus užkandis iš lavašo.
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Bulvių suktinukai
Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas
Šventėms – tortas „Snickers“
Raudonojo aksomo tortas
Tinginių lazanija – mėgstamiausias receptas
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Greitas Obuolių pyragas
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Super purūs vištienos kotletai!
Klasikinis medaus tortas
9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
Naminis majonezas – gaunasi labai tirštas ir nesisluoksniuoja
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Labai skanios spurgos
Kaip pjaustyti svogūną?
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS