KALAKUTIENOS-JAUTIENOS MALTINUKAI

Kategorija: Jautiena, veršiena / Kalakutiena


KALAKUTIENOS-JAUTIENOS MALTINUKAI

Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • neriebi malta jautiena: 500 gramų
    • malta kalakutiena: 800 gramų
    • svogūnai: 1 (arba 1 nesaldus obuolys)
    • bulvės: 2 didelės (nuskustos)
    • kiaušiniai: 2
    • rūpi druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • šviežiai malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • aliejus: 3-5 valgomųjų šaukštų
  1. Pirmiausia bulves sutarkuokite sūrio tarkos pagalba, atsargiai nuliekite paviršiuje susidariusį skystį, bet palikite baltą krakmolą.
  2. Tuomet svogūną sumalkite arba labai smulkiai supjaustykite. Jeigu vietoje svogūno naudosite obuolį, nuskuskite obuolio žieveles bei burokine tarka sutarkuokite obulio minkštimą iki sėklalizdžių.
  3. Tada dubenyje išmaišykite abiejų mėsų faršą, sutarkuotas bulves, svogūną arba tarkuotą obuolį, druską, pipirus ir įmuštus kiaušinius. Masė turi gautis gana minkšta, bet neskysta.
  4. Po to virš truputį didesnės nei vidutiniškos liepsnos keptuvėje įkaitinkite 1-2 valgomuosius šaukštus aliejaus. Dideliu šaukštu dozuokite faršo masę bei dėkite tiesiog į keptuvę, šaukšto apatine dalimi palyginkite maltinukų paviršių, užapvalinkite šonus. Visą keptuvės dugną padenkite maltinukais, palikdamos 1 centimetro tarpus tarp jų.
  5. Kepkite maždaug 5 minutes atidengus, apverskite maltinukus mentele - apkepusi pusė turi gautis gražiai parudavusi. Dar kepkite apie 5 minutes. Dabar sumažinkite liepsną iki mažos. Keptuvės dugne turi susidaryti maždaug 1 centimetras skysčio, jeigu keptuvė sausa, įpilkite vandens. Uždenkite dangčiu bei toliau troškinkite apie 20 minučių. Kartokite šį procesą, kol iškeps visi maltinukai.
  6. Maltinukus patiekite su bulvių purée, virtais ryžiais, grikiais arba tiesiog makaronais. Galite naudoti įvairius mėgiamus padažus, bet, maltinukai gaunasi gana sultingi, užtenka vien krienų pasiskaninimui. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: