Keptas brandintos jautienos antrekotas ir kumpis
Kategorija: Grill / Lauke
Atsiradus BIG GREEN EGG kepsninei mūsų namuose vis rečiau gaminu virtuvėje. Nes nėra maloniau kaip pietauti, pusryčiauti kieme, kur kvepia skanus ruošiamo maisto dūmelis.
Ir šį kartą tai buvo labai greiti pietūs, bet tikrai neprasti.
Jautieną renkuosi tik iš Editos siūlomos, ekologiškos, brandintos. Todėl ji visada minkšta, sultinga, jokio papildomo paruošimo net nereikia.
Norint skaniai iškepti antrekotą, ar nedidelį gabalėlį jautienos tikrai nereikia išradinėti diračio, kurti receptų ar paruošimo būdų. Tam užtenka tiesiog geros kepsninės.
Taip paruoštą jautieną galite valgyti su salotomis kaip karštą patiekalą, o galita naudoti salotoms su jautiena, picoms, brusketoms, ką tik sugalvosite
Alyvuogių aliejų sumaišykite su grūdėtomis garstyčiomis ir cukrumi. Jautienos gabalėlius gerai įtrinkite alyvuogių aliejumi, išmasažuokite tiesiog.
Dėkite ant įkaitintų grotelių, uždenkite dangčiu ir kepkite po 8 min iš abiejų pusių.
Prieš apverčiant aptepkite likusiu marinatu.
Viskas ! Taip paprasta ir lengva. Išėmę mėsą nepulkite jos pjaustyti, bet ištekės sultys. Leiskite jai pailsėti 3-5 min.
Pagardinkite stambia druska ir pipirais.
Skanaus.
Ir šį kartą tai buvo labai greiti pietūs, bet tikrai neprasti.
Jautieną renkuosi tik iš Editos siūlomos, ekologiškos, brandintos. Todėl ji visada minkšta, sultinga, jokio papildomo paruošimo net nereikia.
Norint skaniai iškepti antrekotą, ar nedidelį gabalėlį jautienos tikrai nereikia išradinėti diračio, kurti receptų ar paruošimo būdų. Tam užtenka tiesiog geros kepsninės.
Taip paruoštą jautieną galite valgyti su salotomis kaip karštą patiekalą, o galita naudoti salotoms su jautiena, picoms, brusketoms, ką tik sugalvosite
Receptas
Keptas brandintos jautienos antrekotas ir kumpis.
300 gr. jautienos antrekoto
300 gr. jautienos kumpio
3-4 valg. š al. aliejaus
1 arb. š garstyčių grūdelių
1 arb. š. rudojo cukraus
druska, pipirai
Įkaitinkite kepsninę iki 250 C.
300 gr. jautienos antrekoto
300 gr. jautienos kumpio
3-4 valg. š al. aliejaus
1 arb. š garstyčių grūdelių
1 arb. š. rudojo cukraus
druska, pipirai
Įkaitinkite kepsninę iki 250 C.
Alyvuogių aliejų sumaišykite su grūdėtomis garstyčiomis ir cukrumi. Jautienos gabalėlius gerai įtrinkite alyvuogių aliejumi, išmasažuokite tiesiog.
Dėkite ant įkaitintų grotelių, uždenkite dangčiu ir kepkite po 8 min iš abiejų pusių.
Prieš apverčiant aptepkite likusiu marinatu.
Viskas ! Taip paprasta ir lengva. Išėmę mėsą nepulkite jos pjaustyti, bet ištekės sultys. Leiskite jai pailsėti 3-5 min.
Pagardinkite stambia druska ir pipirais.
Skanaus.
Kiaušinius dažome natūraliai
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
Jautienos antrekotas keptuvėje
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Šventėms – tortas „Snickers“
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Azijietiški makaronai su krevetėmis
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Jautienos troškinys su daržovėmis
Raudonojo aksomo tortas
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Sumuštinis
9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
Šašlykai greituoju būdu..
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Kepta skumbrė grilyje
Naudingi patarimai apie daržoves