Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
Yra tik viena galimybė, jog tokie vištienos sparneliai Jums nepatiks. Tai jeigu Jūs apskritai nevalgote mėsos - esate vegetaras. Kito varianto tiesiog nesugebu sugalvoti. Tokie barbekiu vištienos sparneliai sukels Jums priklausomybę, pažadu. Tik vieną spėji paragauti ir jau norisi čiulpti dar kalną jų. Kad sparnelių pavyktų suvalgyti mažiau, reikia juos patiekti su šiaudeliais supjaustytais salierais arba agurkais.
- vištienos sparneliai: 1-1,3 kilogramo
- česnakas: 1 skiltelės (didelės)
- alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- saldžiosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- juodieji pipirai: 2 žiupsnių
- Barbekiu padažui:
- barbekiu padažas: 250 mililitrų
- medus: 3,5 valgomojo šaukšto
- natūralus arba paprastas pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
- "Ranch" grietinės-svogūnų padažui:
- grietinė: 3 valgomųjų šaukštų
- majonezas: 1 valgomojo šaukšto
- svogūnai: trečdalio mažo
- česnakas: 1 mažos skiltelės
- pienas: 2 valgomųjų šaukštų (arba riebi grietinėlė)
- citrinos sultys: 0,5 arbatinio šaukštelio
- druska: 2 žiupsnių
- juodieji pipirai: 1 žiupsnio
- Iš pradžių vištienos sparnelius nuplaukite bei gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
- Tuomet nuo sparnelių nupjaukite smailiąją sparnelio dalį (jos visai nenaudosime). Kiekvieną sparnelį perpjaukite perpus.
- Tada viename dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, druską, paprikos miltelius bei pipirus. Nulupkite česnako skiltelę, sutrinkite česnako spaustuku bei sumaišykite dubenyje kartu su prieskoniais.
- Į dubenį sudėkite vištienos sparnelius, gerai išmaišykite, kad pasidengtų marinatu.
- Palikite kambario temperatūroje trumpai marinuotis, kol pasiruošite barbekiu padažą ir įkais orkaitė.
- Barbekiu padažas: Į nedidelį puodą sudėkite visus ingredientus barbekiu padažui, gerai išmaišykite ir kaitinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol padažas užvirs.
- Padažą virkite maždaug 3 minutes, vis pamaišykite. Paskui nukelkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
- Ant kepimo skardos patieskite kepimo popierių, uždėkite orkaitės groteles. Ant grotelių išdėliokite sparnelius.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes, paskui apverskite ir kepkite dar 20 minučių.
- Barbekiu padažą supilkite į didelį dubenį. Kai jau sparneliai iškepę, sudėkite visus į barbekiu padažą, išmaišykite ir vėl išdėliokite atgal ant grotelių (dubenyje dar liks barbekiu padažo, bet jį mes panaudosime vėliau).
- Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros. Sparnelius pašaukite atgal į orkaitę ir kepkite maždaug 10-15 minučių.
- "Ranch" padažas: Labai smulkiai susmulkinkite svogūną, česnako spaustuku išspauskite česnaką. Viename dubenėlyje sumaišykite visus padažui nurodytus ingredientus.
- Kai jau sparneliai iškepa, juos sudėkite į dubenį su likusiu barbekiu padažu, išmaišykite ir patiekite su grietinės-svogūnų padažu. Skanaukite!
- Patarimas: "Ranch" padažui pagaminti vietoje grietinės galima rinktis ir natūralų jogurtą, o vietoje pieno įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus.
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje

Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins

Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins

Kaip sustiprinti imunitetą: trys paprasti receptai

Chicken nuggets arba orkaitėje kepti traškūs vištienos gabaliukai

Kiaušinius dažome natūraliai

D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas

Norisi paragauti ko nors nauja? Išbandykite šias vištienos ir pomidorų salotas!

Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?

Silkė su svogūnais, salierais ir pievagrybiais

Grilyje Kepti Vištos Sparneliai Su BBQ Padažu

JAUTIENOS GULIAŠAS SU PUPELĖMIS IR MARINUOTAIS AGURKAIS

BULVINIAI BLYNAI SU VARŠKĖS - GRIETINĖS PADAŽU

Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį

MARINUOTI VIŠTIENOS SPARNELIAI

KEPTI VIŠTIENOS SPARNELIAI: MEDAUS IR GARSTYČIŲ MARINATAS

SALOTOS SU ŠPINOKAIS, TUNU IR KIAUŠINIAIS

ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA

KEPTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ SU AVINŽIRNIAIS IR SALIERAIS

VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS

Šventėms – tortas „Snickers“

Šašlykų receptas su „Vytautu“

Patobulinti bulviniai blynai

KREVETĖS TEŠLOJE (A LA GABARDINA BŪDU)