Gardi prancūziška svogūnų sriuba
Kategorija: Sriubos
Reikės:
1 kg pjaustytų svogūnų;
60 g sviesto;
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus;
1 šaukštelis cukraus;
4 skiltelės plonai pjaustyto česnako;
2 šaukštai miltų;
0,5 šaukštelio džiovintų čiobrelių;
600 ml vandens;
600 ml jautienos sultinio;
200 ml sauso balto vyno;
6-8 riekelės prancūziško batono;
tarkuoto fermentinio sūrio.
Gaminame:
* Ištirpinkite sviestą ir aliejų.
* Supilti svogūnus ir pakepinti. Uždengus dar pakaitinti ~10 min. Kepame, kol suminkštės.
* Tada užbarstome cukrumi ir pamaišome. Paliekame karamelizuotis ~20 min. Nepamirštame pamaišyti. Svogūnai turi būti minkšti.
* Suberiame česnakus ir pamaišome. Keletą minučių pakepame.
* Suberiame miltus ir labai gerai pamaišome.
* Padidiname karštį supilame vyną ir sultinį. Suberiame čiobrelius.
* Pamaišome, uždengiame ir patroškiname dar ~15 - 20 min. Nedidinant kaitros.
* „Padžioviname“ prancūziško batono riekeles. Riekelės turi būti ne apskrudusios, bet visiškai sudžiūvusios – tik taip jos laikysis sriubos paviršiuje ir užberiame sūrio (kol ištirps).
* Riekelės įtriname česnakais.
* Pilame sriubytę į pačius gražiausius dubenėlius (juk prancūziška sriuba!). Dedame riekeles, beriame parmezano tipo sūrį.
VIRTUVĖ
Gardi prancūziška svogūnų sriuba
Neužtruksite nė valandos, o šeima Jus girs visą vakarą!
Share Share Share Share
Shutterstock nuotr.
PRENUMERUOK
žurnalą internetu!
Reikės:
1 kg pjaustytų svogūnų;
60 g sviesto;
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus;
1 šaukštelis cukraus;
4 skiltelės plonai pjaustyto česnako;
2 šaukštai miltų;
0,5 šaukštelio džiovintų čiobrelių;
600 ml vandens;
600 ml jautienos sultinio;
200 ml sauso balto vyno;
6-8 riekelės prancūziško batono;
tarkuoto fermentinio sūrio.
Gaminame:
* Ištirpinkite sviestą ir aliejų.
* Supilti svogūnus ir pakepinti. Uždengus dar pakaitinti ~10 min. Kepame, kol suminkštės.
* Tada užbarstome cukrumi ir pamaišome. Paliekame karamelizuotis ~20 min. Nepamirštame pamaišyti. Svogūnai turi būti minkšti.
* Suberiame česnakus ir pamaišome. Keletą minučių pakepame.
* Suberiame miltus ir labai gerai pamaišome.
* Padidiname karštį supilame vyną ir sultinį. Suberiame čiobrelius.
* Pamaišome, uždengiame ir patroškiname dar ~15 - 20 min. Nedidinant kaitros.
* „Padžioviname“ prancūziško batono riekeles. Riekelės turi būti ne apskrudusios, bet visiškai sudžiūvusios – tik taip jos laikysis sriubos paviršiuje ir užberiame sūrio (kol ištirps).
* Riekelės įtriname česnakais.
* Pilame sriubytę į pačius gražiausius dubenėlius (juk prancūziška sriuba!). Dedame riekeles, beriame parmezano tipo sūrį.
* Pašauname į orkaitę kelioms minutėms, kad išsilydys sūris. (Tinkamiausia grilio funkcija).
* Puošiame pietų stalą nuostabia sriuba su sūrio karūnėlėmis.
1 kg pjaustytų svogūnų;
60 g sviesto;
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus;
1 šaukštelis cukraus;
4 skiltelės plonai pjaustyto česnako;
2 šaukštai miltų;
0,5 šaukštelio džiovintų čiobrelių;
600 ml vandens;
600 ml jautienos sultinio;
200 ml sauso balto vyno;
6-8 riekelės prancūziško batono;
tarkuoto fermentinio sūrio.
Gaminame:
* Ištirpinkite sviestą ir aliejų.
* Supilti svogūnus ir pakepinti. Uždengus dar pakaitinti ~10 min. Kepame, kol suminkštės.
* Tada užbarstome cukrumi ir pamaišome. Paliekame karamelizuotis ~20 min. Nepamirštame pamaišyti. Svogūnai turi būti minkšti.
* Suberiame česnakus ir pamaišome. Keletą minučių pakepame.
* Suberiame miltus ir labai gerai pamaišome.
* Padidiname karštį supilame vyną ir sultinį. Suberiame čiobrelius.
* Pamaišome, uždengiame ir patroškiname dar ~15 - 20 min. Nedidinant kaitros.
* „Padžioviname“ prancūziško batono riekeles. Riekelės turi būti ne apskrudusios, bet visiškai sudžiūvusios – tik taip jos laikysis sriubos paviršiuje ir užberiame sūrio (kol ištirps).
* Riekelės įtriname česnakais.
* Pilame sriubytę į pačius gražiausius dubenėlius (juk prancūziška sriuba!). Dedame riekeles, beriame parmezano tipo sūrį.
VIRTUVĖ
Gardi prancūziška svogūnų sriuba
Neužtruksite nė valandos, o šeima Jus girs visą vakarą!
Share Share Share Share
Shutterstock nuotr.
PRENUMERUOK
žurnalą internetu!
Reikės:
1 kg pjaustytų svogūnų;
60 g sviesto;
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus;
1 šaukštelis cukraus;
4 skiltelės plonai pjaustyto česnako;
2 šaukštai miltų;
0,5 šaukštelio džiovintų čiobrelių;
600 ml vandens;
600 ml jautienos sultinio;
200 ml sauso balto vyno;
6-8 riekelės prancūziško batono;
tarkuoto fermentinio sūrio.
Gaminame:
* Ištirpinkite sviestą ir aliejų.
* Supilti svogūnus ir pakepinti. Uždengus dar pakaitinti ~10 min. Kepame, kol suminkštės.
* Tada užbarstome cukrumi ir pamaišome. Paliekame karamelizuotis ~20 min. Nepamirštame pamaišyti. Svogūnai turi būti minkšti.
* Suberiame česnakus ir pamaišome. Keletą minučių pakepame.
* Suberiame miltus ir labai gerai pamaišome.
* Padidiname karštį supilame vyną ir sultinį. Suberiame čiobrelius.
* Pamaišome, uždengiame ir patroškiname dar ~15 - 20 min. Nedidinant kaitros.
* „Padžioviname“ prancūziško batono riekeles. Riekelės turi būti ne apskrudusios, bet visiškai sudžiūvusios – tik taip jos laikysis sriubos paviršiuje ir užberiame sūrio (kol ištirps).
* Riekelės įtriname česnakais.
* Pilame sriubytę į pačius gražiausius dubenėlius (juk prancūziška sriuba!). Dedame riekeles, beriame parmezano tipo sūrį.
* Pašauname į orkaitę kelioms minutėms, kad išsilydys sūris. (Tinkamiausia grilio funkcija).
* Puošiame pietų stalą nuostabia sriuba su sūrio karūnėlėmis.
Prancūziška svogūnų sriuba
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Šventėms – tortas „Snickers“
Šašlykai greituoju būdu..
Šokoladinis kavos tortas
Stulbinantis majonezas
Baravykų sriuba
Ispaniškas vištienos troškinys
Jautienos salotos su marinuotų agurkų padažu
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA PAGAL JELENĄ
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Svogūnų sriuba
PRANCŪZIŠKA CUKINIJŲ SRIUBA
Prancūziška svogūnų sriuba
Rizotas su grybais
Vištiena bazilikų ir pomidorų padaže
Pomidorinė vištienos sriuba su avinžirniais
VENGRIŠKAS JAUTIENOS GULIAŠAS
Jautienos troškinys su daržovėmis
Pica su rūkyta lašiša ir pomidorais
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
UŽKANDIS PRIE VYNO
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai