Marinuota silkė su medumi stiklainėlyje

Kategorija: Žuvies patiekalai / Marinatai


Marinuota silkė su medumi stiklainėlyje

Paskelbė:
11 Gruodžio 2024

Ingredientai

700 mililitrų stiklainiui:
  • silkės su galvomis: 2
  • svogūnai: 1
  • 6% obuolių actas: 50 mililitrų
  • medus: 2 arbatinių šaukštelių
  • juodųjų pipirų žirneliai: 5
  • lauro lapeliai: 2
  • gvazdikėliai: 1 (nėra būtina)
  • vanduo: ~150 mililitrų


Recepto paruošimas

1. Silkės paruošimas: Išdarinėkite silkes, pašalinkite galvas, odą ir kaulus.

2. Supjaustykite žuvį nedideliais gabalėliais.

3. Svogūnų paruošimas: Nulupkite svogūną ir supjaustykite jį plonais pusžiedžiais.

4. Marinato paruošimas: Nedideliame inde sumaišykite obuolių actą su medumi, kol medus visiškai ištirps.

5. Tada įpilkite tiek vandens, kad bendras skysčio tūris būtų 200 ml.

6. Sluoksniavimas stiklainyje: Į švarų 700 ml talpos stiklainį dėkite sluoksnį silkės gabalėlių, ant viršaus – sluoksnį svogūnų pusžiedžių. Kartokite sluoksniavimą, kol sunaudosite visus ingredientus. Tarp sluoksnių įdėkite juodųjų pipirų žirnelius, lauro lapus ir, jei naudojate, gvazdikėlį.

7. Užpylimas marinatu: Užpilkite paruoštą marinatą ant silkės ir svogūnų sluoksnių, kad skystis visiškai apsemtų ingredientus.

8. Brandinimas: Sandariai uždarykite stiklainį ir padėkite jį į šaldytuvą.

9. Leiskite silkei marinuotis bent 2 valandas, tačiau geriausiam skoniui pasiekti rekomenduojama palaikyti per naktį arba iki kelių dienų.

10. Santrauka: Marinuota silkė su medumi stiklainėlyje – tai gardus ir aromatingas patiekalas, kuris praturtins jūsų stalą unikaliu skoniu. Naudodami šį receptą, galėsite lengvai paruošti silkę su subtiliu saldumo ir rūgštumo deriniu, kuris puikiai tiks tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniams susibūrimams. Be to, šiame recepte pateiktos ingredientų alternatyvos ir gaminimo patarimai padės pritaikyti patiekalą pagal jūsų skonį ir turimus produktus.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: