Silkės suktinukai su garstyčiomis pagal Beatą
Kategorija: Žuvies patiekalai
Tikriausiai nieko nenustebinsiu pasakiusi, kad daugiausiai silkės statistiškai Lietuvoje yra suvalgoma Gruodžio mėnesį. Antras mėnuo pagal populiarumą būna Kovas arba Balandis, priklausomai nuo to, kada yra Velykos. Aš pati asmeniškai labai mėgstu įvairiausius silkės patiekalus ir valgau juos visus metus. Šį kartą noriu pasidalinti nuostabiu silkių suktinukų patiekalu, kuris tinka ne tik paprastai dienai, bet ir įvairioms šventėms. Skonis superinis.
1. Pirmiausia svogūną ir morką nulupkite.
2. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
3. Pasinaudodami skustuko pagalba morką supjaustykite plonomis juostelėmis.
4. Tada į prikaistuvį supilkite vandenį, sudėkite svogūno ir morkos gabaliukus, cukrų, pipirus, lauro lapus bei gvazdikėlius. Užvirkite marinatą ir supilkite actą. Marinatą palikite atvėsti.
5. Tuomet silkės filė patepkite medaus ir garstyčių mišiniu. Susukite į ritinėlį ir susmeikite mediniais smeigtukais.
6. Sudėkite į indą, užpilkite marinatu ir leiskite pastovėti per visą naktį šaldytuve. Skanaukite!
Ingredientai
- Silkių suktinukams:
- silkės filė: 3
- grūdėtosios garstyčios: 2 valgomųjų šaukštų
- medus: 1 valgomojo šaukšto
- Marinatui:
- vanduo: 400 mililitrų
- actas: 5 valgomųjų šaukštų
- cukrus: 1 valgomojo šaukšto
- gvazdikėliai: 4
- kvapieji pipirai: 4-5
- lauro lapai: 1-2
- morkos: 1
- svogūnai: 1
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia svogūną ir morką nulupkite.
2. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
3. Pasinaudodami skustuko pagalba morką supjaustykite plonomis juostelėmis.
4. Tada į prikaistuvį supilkite vandenį, sudėkite svogūno ir morkos gabaliukus, cukrų, pipirus, lauro lapus bei gvazdikėlius. Užvirkite marinatą ir supilkite actą. Marinatą palikite atvėsti.
5. Tuomet silkės filė patepkite medaus ir garstyčių mišiniu. Susukite į ritinėlį ir susmeikite mediniais smeigtukais.
6. Sudėkite į indą, užpilkite marinatu ir leiskite pastovėti per visą naktį šaldytuve. Skanaukite!
Raktažodžiai:
silke, silkes file, garstycios, grudetos garstycios, medus, vanduo, actas, cukrus, gvazdikeliai, pipirai, lauro lapai, morkos, svogunai
Silkės užkandukai su avokadu ant krekerių
Morkų ir silkės užtepėlė
Morkų ir silkės užtepėlė (arba įdaras šaukšteliams ar krepšeliams)
Troškinti silkių suktinukai
RAUGINTŲ KOPŪSTŲ IR SILKĖS UŽKANDIS
SILKĖS SALOTOS SU KELMUČIAIS
Užkandis iš silkės ir bulvių
Silkė norvegiškai su svogūnais, kiaušiniais, actu ir garstyčiomis
Silkės ir grybų mišrainė
Silkė su saulėgrąžomis - silkės mėgėjai labai giria tokį paruošimo būdą!
Silkės mišrainė su marinuotais pievagrybiais, morkomis ir konservuotais kukurūzais
Silkė su saulėgrąžomis
Vokiška bulvių mišrainė su silke
Pievagrybių apkepėlės su silkių įdaru
SILKĖS UŽKANDIS SU KIAUŠINIU
Silkė su džiovintais obuoliais ir razinomis
Pasakiško skonio silkės užtepėlė su kiaušiniais
Pyragas su silkių file ir pievagrybiais
Kūčios įdomiau: Silkė su apelsinais, poru ir kariu
Greitai paruošiami ir labai skanūs grybų ir silkės kotletai
Silkė su apelsinais, poru ir kariu
Grikių salotos - mišrainė su pievagrybiais ir silke
Silkė su džiovintais vaisiais - svečiai labai ją giria!
Burokėlių mišrainė su lęšiais ir silke