Vytaro Radzevičiaus žuvienė „iš galvos“

Kategorija: Sriubos / Žuvies patiekalai


Vytaro Radzevičiaus žuvienė „iš galvos“

Paskelbė:
08 Balandžio 2019
Anądien parduotuvėje žuvies skyriuje pamačiau dvi dideles lašišos galvas. Kilo mintis išsivirti žuvienės. Daug kas turi savų žuvienės receptų, bet patį teisingiausią posakį apie žuvienę girdėjau Juodkrantėje – vietos žvejai sakė, kad žuvienės skonis priklauso nuo žuvies kiekio. Paprasta tiesa.

INGREDIENTAI

  • Alyvuogių aliejus    6 valg. š.
  • Svogūnai    2 vnt.    1 nepjaustytas, 1 susmulkintas
  • Česnakai    3 skiltelės    sutrintos
  • Petražolės    1 sauja    susmulkintų
  • Pomidorai    2 vnt.    supjaustyti
  • Pomidorų tyrė    2 valg. š.
  • Lašiša    2 vnt.    galvos
  • Vynas    0,5 puodelis    sauso baltojo
  • Raudonėliai    1 žiupsnelis    džiovinto
  • Žuvis    500 g    juostelėmis supjaustytos filė
  • Druska    0,5 arbat. š.    arba pagal skonį
  • Baltieji pipirai    1 žiupsnelis    arba pagal skonį

KAIP GAMINTI

1. Litre vandens su svogūnu nuvirkite lašišų galvas. Sultinį nukoškite.
2. Storadugniame puode įkaitinkite aliejų. Kelias minutes pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus. Po to pridėkite česnaką. Minutę maišydami pakepinkite. Tada pridėkite petražoles, pomidorus ir pomidorų tyrę. Maišydami kelias minutes pakepinkite ant mažos kaitros.
3. Supilkite sultinį, vyną ir sudėkite žuvį. Užvirinkite ir virkite, kol žuvis suminkštės ir bus biri, apie 3-5 minutes. Pridėkite druskos ir juodųjų pipirų.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: