Vytaro Radzevičiaus žuvienė „iš galvos“
Kategorija: Sriubos / Žuvies patiekalai
Anądien parduotuvėje žuvies skyriuje pamačiau dvi dideles lašišos galvas. Kilo mintis išsivirti žuvienės. Daug kas turi savų žuvienės receptų, bet patį teisingiausią posakį apie žuvienę girdėjau Juodkrantėje – vietos žvejai sakė, kad žuvienės skonis priklauso nuo žuvies kiekio. Paprasta tiesa.
INGREDIENTAI
- Alyvuogių aliejus 6 valg. š.
- Svogūnai 2 vnt. 1 nepjaustytas, 1 susmulkintas
- Česnakai 3 skiltelės sutrintos
- Petražolės 1 sauja susmulkintų
- Pomidorai 2 vnt. supjaustyti
- Pomidorų tyrė 2 valg. š.
- Lašiša 2 vnt. galvos
- Vynas 0,5 puodelis sauso baltojo
- Raudonėliai 1 žiupsnelis džiovinto
- Žuvis 500 g juostelėmis supjaustytos filė
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Baltieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
KAIP GAMINTI
1. Litre vandens su svogūnu nuvirkite lašišų galvas. Sultinį nukoškite.
2. Storadugniame puode įkaitinkite aliejų. Kelias minutes pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus. Po to pridėkite česnaką. Minutę maišydami pakepinkite. Tada pridėkite petražoles, pomidorus ir pomidorų tyrę. Maišydami kelias minutes pakepinkite ant mažos kaitros.
3. Supilkite sultinį, vyną ir sudėkite žuvį. Užvirinkite ir virkite, kol žuvis suminkštės ir bus biri, apie 3-5 minutes. Pridėkite druskos ir juodųjų pipirų.
2. Storadugniame puode įkaitinkite aliejų. Kelias minutes pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus. Po to pridėkite česnaką. Minutę maišydami pakepinkite. Tada pridėkite petražoles, pomidorus ir pomidorų tyrę. Maišydami kelias minutes pakepinkite ant mažos kaitros.
3. Supilkite sultinį, vyną ir sudėkite žuvį. Užvirinkite ir virkite, kol žuvis suminkštės ir bus biri, apie 3-5 minutes. Pridėkite druskos ir juodųjų pipirų.
Šventėms – tortas „Snickers“
Lašišų krepšeliai su varške
Lašišų vėrinukai, kepti ant grotelių
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Sriuba su porais ir lašiša
Kiaušinius dažome natūraliai
Sotus avienos ragu
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Žemaičių blynai su grybais ir daržovėmis
Airiškai lėtai troškinta jautiena
Lietinių kąsneliai su lašišomis
Lašišos iešmeliai
POMIDORŲ IR DUONOS SRIUBA SU KREVETĖMIS
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
MAKARONAI SU RŪKYTA LAŠIŠA IR BROKOLIAIS
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Sriuba su lašišomis
Kaip pjaustyti svogūną?
Vištienos šaltiena su daržovėmis.
Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis
Gardi prancūziška svogūnų sriuba
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Įdaryti kiaušiniai "Kruvinoji Merė" su rūkyta lašiša
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis