Lašiša su ypatingu pagardu
Kategorija: Žuvies patiekalai
4 porcijoms reikės:
100 g džiovintų juodųjų serbentų (arba liofilizuotų)
žiupsnio šafrano
4 saliero stiebų (nuplautų)
8–10 žaliųjų alyvuogių (be kauliukų)
100 ml alyvuogių aliejaus
4 lašišos filė gabaliukų su oda (nuplautų, nusausintų)
30 kedrinių pinijų
40 g kaparėlių
2 šaukštų kaparėlių marinato
saujelės petražolių (nuplautų, nusausintų)
šaukšto plonai nutarkuotos citrinos žievelės
šaukšto citrinos sulčių
žiupsnio druskos
trupučio šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminame
* Džiovintus serbentus dubenėlyje užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite ir palikite brinkti. Po 20 min. nusunkite.
Šafraną užpilkite šaukštu karšto vandens.
* Salierus susmulkinkite 1 cm griežinėliais, lapus suplėšykite. Alyvuoges susmulkinkite.
* Šaukštą aliejaus sumaišykite su druska, pipirais ir šiuo mišiniu įtrinkite lašišos filė.
* Keptuvėje įkaitinkite pusę likusio aliejaus, sudėkite susmulkintus saliero kotus, kedrines pinijas ir pamaišydami kepkite ant smarkios ugnies maždaug 5 min., kol ims rusvėti. Tada nukelkite keptuvę nuo ugnies, įmaišykite kaparėlius, jų marinatą, alyvuoges, šafraną su jo vandeniu, susmulkintas petražoles, salierų lapus, citrinos žievelę, sultis, žiupsnį druskos. Serbentus įmaišykite prieš patiekdami – jie nudažo kitus ingredientus.
* Didelėje keptuvėje ant smarkios ugnies įkaitinkite likusį aliejų ir oda žemyn sudėkite lašišos gabaliukus. Kepkite maždaug 3 min., kol odelė ims skrusti. Tada karštį sumažinkite iki vidutinio, apverskite lašišą ir kepkite dar 2–4 min. Iškeptą patiekite su salierų, serbentų ir riešutų pagardu.
100 g džiovintų juodųjų serbentų (arba liofilizuotų)
žiupsnio šafrano
4 saliero stiebų (nuplautų)
8–10 žaliųjų alyvuogių (be kauliukų)
100 ml alyvuogių aliejaus
4 lašišos filė gabaliukų su oda (nuplautų, nusausintų)
30 kedrinių pinijų
40 g kaparėlių
2 šaukštų kaparėlių marinato
saujelės petražolių (nuplautų, nusausintų)
šaukšto plonai nutarkuotos citrinos žievelės
šaukšto citrinos sulčių
žiupsnio druskos
trupučio šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminame
* Džiovintus serbentus dubenėlyje užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite ir palikite brinkti. Po 20 min. nusunkite.
Šafraną užpilkite šaukštu karšto vandens.
* Salierus susmulkinkite 1 cm griežinėliais, lapus suplėšykite. Alyvuoges susmulkinkite.
* Šaukštą aliejaus sumaišykite su druska, pipirais ir šiuo mišiniu įtrinkite lašišos filė.
* Keptuvėje įkaitinkite pusę likusio aliejaus, sudėkite susmulkintus saliero kotus, kedrines pinijas ir pamaišydami kepkite ant smarkios ugnies maždaug 5 min., kol ims rusvėti. Tada nukelkite keptuvę nuo ugnies, įmaišykite kaparėlius, jų marinatą, alyvuoges, šafraną su jo vandeniu, susmulkintas petražoles, salierų lapus, citrinos žievelę, sultis, žiupsnį druskos. Serbentus įmaišykite prieš patiekdami – jie nudažo kitus ingredientus.
* Didelėje keptuvėje ant smarkios ugnies įkaitinkite likusį aliejų ir oda žemyn sudėkite lašišos gabaliukus. Kepkite maždaug 3 min., kol odelė ims skrusti. Tada karštį sumažinkite iki vidutinio, apverskite lašišą ir kepkite dar 2–4 min. Iškeptą patiekite su salierų, serbentų ir riešutų pagardu.
Vištienos troškinys su šparaginėmis pupelėmis
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Gaivios salotos su kepta lašiša
Kokosų piene troškinta lašiša su daržovėmis.
Vištiena su kariu
Šviežiai rauginti agurkai
Gardus pyragas su pomidorais
Šniceliai su balta duona ir padažu
Alyvuogių užkandėlė
Apelsinų ir migdolų pyragas
Kepenėlių salotos su daržovėmis
Indiškai kepta lašiša
VIŠTIENOS IR LĘŠIŲ SRIUBA
Lašiša su špinatų ir pomidorų padažu
Lašišos iešmeliai
KLASIKINĖS GRAIKIŠKOS SALOTOS
KIAULIENOS SPRANDINĖ SU SLYVOMIS IR DŽIOVINTAIS GRYBAIS
Kiaušinienė su lašiša ir špinatais
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU FRIKADELĖMIS IR BARAVYKAIS
Lašiša tešloje su špinatais ir kreminiu sūriu
Vištienos galantinas. Įdaryta višta.
Kalakutienos filė juostelės orkaitėje su graikiško jogurto padažu
LAŠIŠOS IR BROKOLIŲ APKEPAS SU BULVĖMIS
Spagečiai Su Vištiena