Silkė su saulegrąžomis
Kategorija: Žuvies patiekalai
Nežinau kaip reiktų išgyventi, jeigu pasaulyje nebeliktų silkės. Aš ją valgau su bulvėmis ir grietine, valgau ir su morkomis, galiu dėti ir į salotas ir ant sumuštinio. Esu mėginusi net skirtingus silkės su kiviais receptus ir dar daugybę kitų.
O jei trumpai tariant, Kūčių ir Kalėdų stalo tikrai neįsivaizduoju be silkės su saulėgrąžomis. Šis variantas man pats tobuliausias, be to paprastai pagaminamas. Beje, jeigu tik norisi, saulėgrąžas galite pakeisti graikiniais riešutais.
1. Iš pradžių silkę supjaustome mažesniais gabaliukais ir sudedame į dubenį.
2. Tuomet vieną svogūną supjaustome pusžiedžiais ir sudedame ant silkės.
3. Puodelyje sumaišome vandenį ir šlakelį obuolių acto, supilame ant silkės. Paliekame pasimarinuoti mažiausiai 60 minučių.
4. Įkaitintoje keptuvėje paskrudiname saulėgrąžas ir atidedame į šalį.
5. Įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepiname svogūnus (kol šis suminkštėja), pagal skonį pabarstome druska bei pipirais.
6. Kepintus svogūnus sumaišome su saulėgrąžomis.
7. Serviravimo lėkštėje išdėliojame silkės gabaliukus, ant viršaus dedame saulėgrąžų ir svogūnų mišinį. Patiekiame ir skanaujame!
O jei trumpai tariant, Kūčių ir Kalėdų stalo tikrai neįsivaizduoju be silkės su saulėgrąžomis. Šis variantas man pats tobuliausias, be to paprastai pagaminamas. Beje, jeigu tik norisi, saulėgrąžas galite pakeisti graikiniais riešutais.
Ingredientai
- silkė: 240 gramų (naudoju mažai sūdytą aliejuje, bet tinka ir kitokia)
- svogūnai: 2 (didesni)
- vanduo: 1 puodelio (jo reikia tiek, kad apsemtų į dubenį marinuoti sudėtą silkę)
- obuolių actas: šlakelio (pagal skonį)
- saulėgrąžos: 1 saujos
- druska: pagal skonį
- malti juodieji pipirai: pagal skonį
- aliejus: šiek tiek (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių silkę supjaustome mažesniais gabaliukais ir sudedame į dubenį.
2. Tuomet vieną svogūną supjaustome pusžiedžiais ir sudedame ant silkės.
3. Puodelyje sumaišome vandenį ir šlakelį obuolių acto, supilame ant silkės. Paliekame pasimarinuoti mažiausiai 60 minučių.
4. Įkaitintoje keptuvėje paskrudiname saulėgrąžas ir atidedame į šalį.
5. Įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepiname svogūnus (kol šis suminkštėja), pagal skonį pabarstome druska bei pipirais.
6. Kepintus svogūnus sumaišome su saulėgrąžomis.
7. Serviravimo lėkštėje išdėliojame silkės gabaliukus, ant viršaus dedame saulėgrąžų ir svogūnų mišinį. Patiekiame ir skanaujame!
Silkė su saulėgrąžomis
Silkė su saulėgrąžomis - silkės mėgėjai labai giria tokį paruošimo būdą!
Silkė su saulėgrąžom ir graikiškais riešutais
Karališka silkė
Vokiška bulvių mišrainė su silke
Dovilės silkė su pomidorais plinta kaip virusas
Silkė su džiovintais vaisiais - svečiai labai ją giria!
Silkė su kepintomis daržovėmis ir slyvomis
Pikantiška silkė muskato riešuto ir kalendros marinate
Kūčios įdomiau: Silkė su apelsinais, poru ir kariu
Silkė su apelsinais, poru ir kariu
Keptuvėje kepta silkė alaus tešloje
Nerealiai skani Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis
SILKĖS UŽKANDIS SU KIAUŠINIU
Marinuota silkė su svogūnais, actu ir cinamonu
Salotos su silke ir keptais burokėliais
Silkė su pomidorais
Silkė norvegiškai su svogūnais, kiaušiniais, actu ir garstyčiomis
Su bulvėmis kepta silkės filė
Cibulynė - Svogunu sriuba
Silkės salotos/mišrainė su obuoliais ir avokadais
SILKĖS SALOTOS SU KELMUČIAIS
Silkės salotos/mišrainė su obuoliais ir avokadais
Grikių salotos - mišrainė su pievagrybiais ir silke