Gardžioji silkė su burokėliais, grybais ir obuoliais

Kategorija: Žuvies patiekalai


Gardžioji silkė su burokėliais, grybais ir obuoliais

Paskelbė:
14 Gruodžio 2019
Reikės:
4 silkės file juostelių;
4 virtų burokėlių;
3-4 virtų bulvių su lupenomis;
1 svogūno;
saujelės džiovintų grybų;
saujelės džiovintų obuolių;
šlakelio citrinos sulčių;
druskos, maltų juodųjų pipirų;

Žolelių majonezui:

saujelės šviežių krapų;
saujelės šviežių petražolių;
2 mažų marinuotų agurkėlių;
3 v.š majonezo.

Gaminame
* Silkę supjaustykite nedideliais gabalėliais;
* Atskiruose induose užpilkite karštu vandeniu grybus ir džiovintus obuolius bei palikite kol išmirks.
* Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną. Kepkite, kol svogūnas suminkštės.
* Tuomet sudėkite smulkiai pjaustytus grybus, obuolius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir dar keletą minučių pakepkite.
* Burokėlius supjaustykite smulkiais kubeliais, sumaišykite su atvėsusiu keptuvės turiniu ir apšlakstykite citrinos sultimis.
* Žolelių majonezui: visus išvardintus ingredientus sudėkite į virtuvinį kombainą ir sumalkite iki vientisos masės.
* Išvirtas bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
* Ant lėkštės išdėliokite bulvių griežinėlius, uždėkite po šaukštelį žolelių majonezo, burokėlių, grybų ir obuolių mišinio, ant viršaus uždėkite po griežinėlį silkės ir papuoškite šviežiais krapais.
Skanaus.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: