Silkė marinuota kavoje, su garstyčiomis
Kategorija: Žuvies patiekalai / Salotos, mišrainės
Ingredientai
- Silkės filė a'la matias: 5 vnt.
- Dižono garstyčios: 4 šaukštai
- Obuolių sidro actas: 5 šaukštai
- Rudasis cukrus: 100 g
- Medus: 2 valgomieji šaukštai
- Šviežiai malta kava: 1 arbatinis šaukštelis
- Šalto spaudimo rapsų aliejus: 150 ml
Recepto paruošimas
1. Silkės paruošimas: nusausinkite silkės filė ir supjaustykite jas nedideliais gabalėliais.
2. Marinato paruošimas: sumaišykite Dižono garstyčias, obuolių sidro actą, rudąjį cukrų, medų, šviežiai maltą kavą ir rapsų aliejų, kol gausite vienalytį padažą.
3. Marinavimas: sudėkite silkės gabalėlius į stiklinį indą ir užpilkite paruoštu marinatu, kad silkė būtų visiškai apsemta.
4. Brandinimas: uždenkite indą ir laikykite šaldytuve bent 24 valandas, kad skoniai susimaišytų.
5. Patiekimas: prieš patiekiant, silkę galima pabarstyti šviežiais krapais ar svogūnų žiedais.
6. Santrauka: Šis silkės receptas su kava ir garstyčiomis suteikia tradiciniam patiekalui naują skonį. Marinatas, kuriame dera kavos kartumas, garstyčių aštrumas ir medaus saldumas, suteikia silkei išskirtinį pikantiškumą. Patiekalas puikiai tinka šventiniam stalui ar kasdieniam vartojimui, ypač su šviežia duona ar virtomis bulvėmis.