Silkė su saulėgrąžomis - silkės mėgėjai labai giria tokį paruošimo būdą!
Kategorija: Žuvies patiekalai
Nežinau kaip reiktų išgyventi, jeigu pasaulyje nebeliktų silkės. Aš ją valgau su bulvėmis ir grietine, valgau ir su morkomis, galiu dėti ir į salotas ir ant sumuštinio. Esu mėginusi net skirtingus silkės su kiviais receptus ir dar daugybę kitų.
O jei trumpai tariant, Kūčių ir Kalėdų stalo tikrai neįsivaizduoju be silkės su saulėgrąžomis. Šis variantas man pats tobuliausias, be to paprastai pagaminamas. Beje, jeigu tik norisi, saulėgrąžas galite pakeisti graikiniais riešutais.
O jei trumpai tariant, Kūčių ir Kalėdų stalo tikrai neįsivaizduoju be silkės su saulėgrąžomis. Šis variantas man pats tobuliausias, be to paprastai pagaminamas. Beje, jeigu tik norisi, saulėgrąžas galite pakeisti graikiniais riešutais.
- silkė: 240 gramų (naudoju mažai sūdytą aliejuje, bet tinka ir kitokia)
- svogūnai: 2 (didesni)
- vanduo: 1 puodelio (jo reikia tiek, kad apsemtų į dubenį marinuoti sudėtą silkę)
- obuolių actas: šlakelio (pagal skonį)
- saulėgrąžos: 1 saujos
- druska: pagal skonį
- malti juodieji pipirai: pagal skonį
- aliejus: šiek tiek (kepimui)
- Iš pradžių silkę supjaustome mažesniais gabaliukais ir sudedame į dubenį.
- Tuomet vieną svogūną supjaustome pusžiedžiais ir sudedame ant silkės.
- Puodelyje sumaišome vandenį ir šlakelį obuolių acto, supilame ant silkės. Paliekame pasimarinuoti mažiausiai 60 minučių.
- Įkaitintoje keptuvėje paskrudiname saulėgrąžas ir atidedame į šalį.
- Įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepiname svogūnus (kol šis suminkštėja), pagal skonį pabarstome druska bei pipirais.
- Kepintus svogūnus sumaišome su saulėgrąžomis.
- Serviravimo lėkštėje išdėliojame silkės gabaliukus, ant viršaus dedame saulėgrąžų ir svogūnų mišinį. Patiekiame ir skanaujame.
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Šventėms – tortas „Snickers“
Kiaušinius dažome natūraliai
Nerealiai skani Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Šaltibarščiai Kitaip
Raudonojo aksomo tortas
Tuno salotos: puikus pasirinkimas tiek Kūčių, tiek kasdieniam stalui
Rikotos sūrio (varškės) tortas su kiviais
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Šašlykai greituoju būdu..
Greitas Obuolių pyragas
Be galo gražūs margučiai "Žėručiai"
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Minkštutis su kiviais greitai pamarinuotas šašlykas
Sunku būtų rasti skanesnį sumuštinį
Šašlykų receptas su „Vytautu“
VARŠKĖS APKEPAS SU MORKOMIS
Veganiški šaltibarščiai be kefyro
UKRAINIETIŠKI VIRTINIAI SU BULVIŲ ĮDARU
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai