Įkelti receptą
Rodyti Kategorijas


Česnakinės krevetės

Kategorija: Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai / Vegetariški / Veganiški patiekalai


Česnakinės krevetės

Paskelbė:

Ingredientai:


    • atvėsintos krevetės: 600 gramų (nevirtų)
    • sviestas: 100 gramų
    • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • skiltelės česnakas: 3 didelių skiltelių
    • džiovinti bazilikai: žiupsnelio
    • džiovintos maltos paprikos: žiupsnelio
    • džiovinti krapai: žiupsnelio (ar šviežių)
    • malti juodieji pipirai: žiupsnelio
    • druska: pagal skonį
    • citrina: pateikimui

  1. Recepto paruošimas:

  2. Krevetėms pašalinkite galvas.
  3. Keptuvėje pilkite aliejų ir įmeskite pusę sviesto. Ant silpnos ugnies išlydykite sviestą ir suberkite smulkiai kapotus česnakus ir prieskonius, viską pakepinkite apie minutę ant silpnos ugnies.
  4. Tuomet suberkite paruoštas krevetes ir kepinkite, kol įgaus rausvą spalvą. Baigiant gaminti sumeskite likusį sviestą. Paskanaukite ar pakanka druskos.
  5. Vos visos krevetės taps rausvos iš karto nukelkite nuo kaitros ir perkelkite į lėkštę. Kartu supilkite iš keptuvės padažą.
  6. Jei krevetes naudojate virtas, jas reiktų kepti itin trumpai, tik tol kol sušils. Džiovintas žoleles pakepinkite svieste. Jei naudosite žalias, jas suberkite pačioje gaminimo pabaigoje.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook