Česnakinės krevetės
Kategorija: Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Ingredientai:
- atvėsintos krevetės: 600 gramų (nevirtų)
- sviestas: 100 gramų
- aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
- skiltelės česnakas: 3 didelių skiltelių
- džiovinti bazilikai: žiupsnelio
- džiovintos maltos paprikos: žiupsnelio
- džiovinti krapai: žiupsnelio (ar šviežių)
- malti juodieji pipirai: žiupsnelio
- druska: pagal skonį
- citrina: pateikimui
Recepto paruošimas:
- Krevetėms pašalinkite galvas.
- Keptuvėje pilkite aliejų ir įmeskite pusę sviesto. Ant silpnos ugnies išlydykite sviestą ir suberkite smulkiai kapotus česnakus ir prieskonius, viską pakepinkite apie minutę ant silpnos ugnies.
- Tuomet suberkite paruoštas krevetes ir kepinkite, kol įgaus rausvą spalvą. Baigiant gaminti sumeskite likusį sviestą. Paskanaukite ar pakanka druskos.
- Vos visos krevetės taps rausvos iš karto nukelkite nuo kaitros ir perkelkite į lėkštę. Kartu supilkite iš keptuvės padažą.
- Jei krevetes naudojate virtas, jas reiktų kepti itin trumpai, tik tol kol sušils. Džiovintas žoleles pakepinkite svieste. Jei naudosite žalias, jas suberkite pačioje gaminimo pabaigoje.
Panašūs receptai

Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis

New Orlean’o stiliaus krevetės

KREVEČIŲ UŽKANDIS

Krevetės balto vyno padaže (keptuvėje)

Mažosios krevetės grietinėlės padaže su česnakais

Krevetės

Krevetės su česnaku ir čili

Makaronai su didžiosiomis krevetėmis

Orkaitėje keptos tortilijos su krevetėmis

Krevetės su čili ir kokosų pienu

Krevetės, kurių neįmanoma pamiršti

Azijietiški makaronai su krevetėmis