Žuvies užkepėlė su daržovėmis, bulvėmis ir majoneziniu grietinėlės padažu
Kategorija: Žuvies patiekalai / Užkandžiai
Ingredientai
- šaldytos žuvys (filė): 2
- bulvės: 6-7 (vidutinio dydžio)
- morkos: 2
- svogūnai: 2 (dideli)
- pomidorų padažas: 2-3 valgomųjų šaukštų
- druska
- pipirai
- mėgstami prieskoniai
- majonezas: 4 valgomųjų šaukštų
- pomidorų padažas: 4 valgomųjų šaukštų
- grietinėlė: 2 valgomųjų šaukštų (arba grietinė)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia užmarinuokite žuvį. Supjaustykite maždaug 2-3 centimetrų dydžio gabaliukais. Pabarstykite norimais-mėgstamais prieskoniais.
2. Sumaišykite pusę padažui skirtų produktų ir sumaišykite su žuvimi. Palikite pasimarinuoti, kol kepsite bulves.
3. Tuomet morkas supjaustykite plonais skrituliukais bei pakepinkite svieste, kol pradės minkštėti. Pabarstykite druska ir pipirais.
4. Pusžiedžiais supjaustytus svogūnus pakepinkite svieste, kol suminkštės. Dėkite pomidorų padažą ir išmaišykite.
5. Tada bulves supjaustykite labai plonais griežinėliais (maždaug 1-1,5 milimetro). Sumaišykite likusius padažui skirtus ingredientus ir išmaišykite gautą masę su bulvėmis. Jeigu norisi - dar galite įdėti mėgstamų prieskonių.
6. Bulves dėkite į 18x23 centimetrų dydžio kepimo formą, išteptą aliejumi. Ant viršaus sudėkite morkas.
7. Kepkite 190-200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol bulvės suminkštės, maždaug 20-30 minučių.
8. Tada ant daržovių viršaus išdėliokite žuvį, ant žuvies keptus svogūnus, ir vėl dėkite į orkaitę maždaug 15-20 minučių, kol iškeps žuvis. Jeigu svogūnai svyla - galite pridengti viską folija.
9. Galiausiai patiekite ir skanaukite!