Lazanija su žuvimi ir sūriu

Kategorija: Žuvies patiekalai


Lazanija su žuvimi ir sūriu

Paskelbė:
16 Lapkričio 2023

Ingredientai

  • lydekos filė: 250 gramų
  • pomidorų: 3
  • svogūnų: 2
  • salierų stiebų: 1
  • česnako: 2 skiltelių
  • grietinėlės: 2-3 valgomųjų šaukštų
  • pomidorų pastos: 2 valgomųjų šaukštų
  • lazanijos lakštų
  • mocarelos: 1 rutuliuko
  • fermentinio sūrio: 125 gramų
  • krapų, petražolių
  • baziliko
  • žuvies prieskonių
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • alyvuogių aliejaus



Recepto paruošimas

1. Iš pradžių nedideliame puodelyje pasiruoškite naminį pomidorų padažą. Ant šlakelio aliejaus pakepinkite susmulkintą svogūną ir salierą.

2. Tada nuplikytus ir nuluptus pomidorus supjaustykite kubeliais, sudėkite prie svogūnų. Pagardinkite druska, pipirais, pomidorų pasta ir troškinkite ant nedidelės kaitros 15 minučių.

3. Jei pritrūksta drėgmės, įpilkite porą šaukštų žuvies sultinio. Po to įmaišykite susmulkintų šviežių bazilikų.

4. Žuvies filė supjaustykite gabaliukais ir dėkite į puodą su trupučiu vandens. Pasūdykite, berkite žuvies prieskonių ir apvirkite žuvį.

5. Po to nukoškite, o sultinį pasilikite.

6. Keptuvėje apkepinkite likusį svogūną ir česnako skilteles. Sudėkite žuvį, pilkite keletą šaukštų žuvies sultinio ir grietinėlės. Pabaigoje įmaišykite kapotas žoleles.

7. Į kepimo formą pilkite porą šaukštų sultinio ir pomidorų padažo.

8. Dėkite lazanijos lakštus, ant jų - pašlakstykite žuvies sultinio, dėkite troškintos žuvies, pomidorų padažo ir truputį tarkuoto sūrio bei mocarelos kubelių. Sudėkite 3 tokius sluoksnius.

9. Viršų gausiai apibarstykite tarkuotu sūriu ir likusia mocarela.

10. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: