Vengriška žuvienė su paprikomis, pomidorais, bulvėmis
Kategorija: Sriubų receptai / Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai
Ingredientai
- žuvies filė: kelių gabalėlių
- paprikos: 2 (vidutinio dydžio)
- pomidorai: 2-3
- bulvės: 2-3
- pomidorų padažas: 1 šaukšto
- svogūnai: 1 (didelio)
- kiaušiniai: 1
- pipirai
- sultinio kubeliai: 0,5-1 (neprivaloma)
- krapai
- svogūnų laiškai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia plonais šiaudeliais supjaustykite bulves bei papriką, berkite į 2 litrus vandens ir virkite, kol suminkštėja.
2. Tuomet sudėkite gabalėliais supjaustytą žuvį bei virkite, kol išverda.
3. Tada smulkiai supjaustykite svogūną bei pakepinkite jį svieste arba aliejuje, kol gražiai pagelsta (keptų svogūnų skonį labai pagerina žiupsnelis druskos bei cukraus).
4. Supilkite pomidorų padažą bei sudėkite skiltelėmis supjaustytus pomidorus (prieš tai nuplikykite karštu vandeniu bei nulupkite odelę).
5. Viską išmaišykite bei dar kelias minutes pakepame.
6. Po to pilkite svogūnų bei pomidorų masę į sriubą.
7. Plona srovele supilkite išplaktą kiaušinį bei greitai maišykite, kad iš kiaušinio susidarytų siūliukai. Įberkite pipirų, įmeskite sultinio kubelį (arba kitų mėgstamų prieskonių).
8. Sriubą dar kartelį užvirinkite, galite įberti svogūnų laiškų bei krapų, patiekite su skrebučiais arba su skrudinta duona. Skanaukite!