Vengriška žuvienė su paprikomis, pomidorais, bulvėmis

Kategorija: Sriubos / Žuvies patiekalai


Vengriška žuvienė su paprikomis, pomidorais, bulvėmis

Paskelbė:
23 Vasario 2024

Ingredientai


  • žuvies filė: kelių gabalėlių
  • paprikos: 2 (vidutinio dydžio)
  • pomidorai: 2-3
  • bulvės: 2-3
  • pomidorų padažas: 1 šaukšto
  • svogūnai: 1 (didelio)
  • kiaušiniai: 1
  • pipirai
  • sultinio kubeliai: 0,5-1 (neprivaloma)
  • krapai
  • svogūnų laiškai



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia plonais šiaudeliais supjaustykite bulves bei papriką, berkite į 2 litrus vandens ir virkite, kol suminkštėja.

2. Tuomet sudėkite gabalėliais supjaustytą žuvį bei virkite, kol išverda.

3. Tada smulkiai supjaustykite svogūną bei pakepinkite jį svieste arba aliejuje, kol gražiai pagelsta (keptų svogūnų skonį labai pagerina žiupsnelis druskos bei cukraus).

4. Supilkite pomidorų padažą bei sudėkite skiltelėmis supjaustytus pomidorus (prieš tai nuplikykite karštu vandeniu bei nulupkite odelę).

5. Viską išmaišykite bei dar kelias minutes pakepame.

6. Po to pilkite svogūnų bei pomidorų masę į sriubą.

7. Plona srovele supilkite išplaktą kiaušinį bei greitai maišykite, kad iš kiaušinio susidarytų siūliukai. Įberkite pipirų, įmeskite sultinio kubelį (arba kitų mėgstamų prieskonių).

8. Sriubą dar kartelį užvirinkite, galite įberti svogūnų laiškų bei krapų, patiekite su skrebučiais arba su skrudinta duona. Skanaukite!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: