Orkaitėje keptas starkis su morkomis, bulvėmis ir grietinėlės padažu
Kategorija: Žuvies patiekalai
Ingredientai
- starkis: 1 kilogramo
- druska
- pipirai
- česnakas: 3-4 skiltelių
- šviežias rozmarinas
- citrinos sultys: iš trečdalio citrinos
- sviestas: 2 šaukštų
- morkos: 3-4
- bulvės: 6-7
- svogūnai: 1 (didelio)
- grietinėlė: 200 mililitrų
- prieskoninės žolelės
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių žuvį nuskuskite ir išdarinėkite. Nuplovę pasūdykite, apibarstykite šviežiai maltais pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis bei leiskite pasimarinuoti maždaug 60 minučių.
2. Tuomet žuvį dėkite į kepimo indą, sudėkite nuskustas bei susmulkintas bulves(į kokias 4- 6 dalis) ir morkas (griežinėliais).
3. Morkas bei bulves pasūdykite, viską apibarstykite susmulkintu česnaku ir rozmarinu. Uždėkite sviesto gabaliukus ant bulvių bei žuvies.
4. Po to uždenkite su folija bei kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-30 minučių.
5. Foliją nuimkite bei dar pakepkite maždaug 15 minučių. Skanaukite!
6. Grietinėlės padažas: Ant trupučio aliejaus bei šaukšto sviesto pakepinkite kubeliais supjaustytą svogūną.
7. Kai svogūnas apkeps, supilkite grietinėlę. Padruskinkite, papipirinkite bei įdėkite mėgstamų prieskoninių žolelių. Padažą virkite ant silpnos ugnies maždaug 10 minučių arba kol grietinėlė sutirštėja.