Keptas upėtakis su voveraičių ir grietinėlės padažu
Kategorija: Žuvies patiekalai
Tai yra mano šeimos labai pamiltas patiekalas, galiu pasakyti, kad gaminame jį dažnai, kai tik turime upėtakių. Jis visada pavyksta tobulai ir atsivalgyti jo yra tiesiog neįmanoma.
1. Iš pradžių upėtakius išdarinėkite ir nuplaukite. Pasūdykite ir pabarstykite šviežiai maltais pipirais bei smulkintais česnakais. Žuvį palikite kelioms valandoms šaldytuve.
2. Prieš kepdamos žuvį apšlakstykite citrinos sultimis. Į keptuvę pilkite aliejų, kai jis įkaista, dėkite šviežio rozmarino šakelę, pora skiltelių nesmulkinto česnako ir miltuose apvoliotą žuvį.
3. Kepkite ant vidutinio kaitrumo ugnies. Kai gražiai apkeps abi žuvies pusės, supilkite vyną. Dar pakepkite porą minučių (kol vynas išgaruos) ir žuvis jau paruošta.
4. Voveraičių ir grietinėlės padažas: Ant gabaliuko sviesto ir šlakelio alyvuogių aliejaus apkepkite kubeliais supjaustytą svogūną.
5. Tada sudėkite marinuotas voveraites, pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis, druska bei pipirais. Supilkite grietinėlę ir virkite ant silpnos ugnies maždaug 20-25 minutes (arba tol kol padažas sutirštės). Sudėkite krapus ir petražoles.
6. Galiausiai patiekite su virtais ryžiais ir mėgiamomis daržovėmis. Skanaukite!
Ingredientai
- nedideliai upėtakiai: tiek kiek valgančių
- druska
- pipirai
- citrinos sultys
- šviežios rozmarino šakelės
- česnakas: 3-4 skiltelių
- baltas vynas: 1 taurės
- miltai (apvoliojimui)
- Voveraičių ir grietinėlės padažui:
- marinuotos voveraitės: 250 mililitrų
- grietinėlė: 400 mililitrų
- svogūnai: 1 (didelio)
- pomidorų padažas: 1 šaukšto
- prieskoninės žolelės (bazilikas, mairūnas)
- druska
- pipirai
- krapai
- petražolės
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių upėtakius išdarinėkite ir nuplaukite. Pasūdykite ir pabarstykite šviežiai maltais pipirais bei smulkintais česnakais. Žuvį palikite kelioms valandoms šaldytuve.
2. Prieš kepdamos žuvį apšlakstykite citrinos sultimis. Į keptuvę pilkite aliejų, kai jis įkaista, dėkite šviežio rozmarino šakelę, pora skiltelių nesmulkinto česnako ir miltuose apvoliotą žuvį.
3. Kepkite ant vidutinio kaitrumo ugnies. Kai gražiai apkeps abi žuvies pusės, supilkite vyną. Dar pakepkite porą minučių (kol vynas išgaruos) ir žuvis jau paruošta.
4. Voveraičių ir grietinėlės padažas: Ant gabaliuko sviesto ir šlakelio alyvuogių aliejaus apkepkite kubeliais supjaustytą svogūną.
5. Tada sudėkite marinuotas voveraites, pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis, druska bei pipirais. Supilkite grietinėlę ir virkite ant silpnos ugnies maždaug 20-25 minutes (arba tol kol padažas sutirštės). Sudėkite krapus ir petražoles.
6. Galiausiai patiekite su virtais ryžiais ir mėgiamomis daržovėmis. Skanaukite!
Raktažodžiai:
upetakis, voveraites, grybai, grietinele, druska, pipirai, rozmarinas, cesnakas, miltai, vynas, baltas vynas, pomidoru padazas, petrazoles
Lydeka grietinėlės ir krapų padaže
Spageti makaronai su voveraičių padažu
Vištienos krūtinėlė su špinatų ir grietinėlės padažu
Jautienos salotos su marinuotų agurkų padažu
Orkaitėje keptas upėtakis su šalaviju ir citrina
Pica su voveraitėmis
Lašiša su špinatų ir pomidorų padažu
Mažosios krevetės grietinėlės padaže su česnakais
ŽUVIES KUKULIAI ČESNAKINIAME GRIETINĖLĖS PADAŽE
Vištienos - voveraičių šventinis troškinys
Kaip teisingai kepti mėsą ir žuvį… 11 auksinių patarimų
Krevetės, kurių neįmanoma pamiršti
Mėsos troškinys su voveraitėmis
TRAŠKŪS ŽUVIES GABALĖLIAI SU PADAŽU
Verta išmėginti: Ilgai troškinta jautienos kulninė
ŽUVIES SUKTINUKAI
Kalakutienos kepsneliai su pomidorų ir paprikų padažu
Baklažanų, pomidorų ir mocarelos apkepas
Makaronai su grybais
Kiaulienos karka su troškintais raugintais kopūstais
Veganiški sojų kukuliai su pievagrybiais ir sojos grietinėlės padažu
Troškinys su kiauliena, džiovintais baravykais ir raudonuoju vynu
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
Kepta upėtakio filė su citrininiu padažu