Kepta lašiša su medumi ir garstyčiomis

Kategorija: Žuvies patiekalai


Kepta lašiša su medumi ir garstyčiomis

Paskelbė:
04 Rugsėjo 2022
Yra daug labai skanių keptos lašišos receptų, bet šis man buvo kažkas pasakiško. Kepiau lašišą tris dienas iš eilės, dar šitaip man nėra buvę. O vyras prašė kepti ir ketvirtą, bet nenoriu, kad receptas atsibostų.



Ingredientai



  • lašišos: 300 gramų
  • medaus: 2 arbatinių šaukštelių
  • garstyčių: 2 arbatinių šaukštelių
  • sojų padažo: 1 arbatinio šaukštelio
  • sezamo sėklos: apibarstymui (nėra būtina)

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia išvalome ir supjaustome lašišą porcijomis.
2. Tuomet dubenyje sumaišome garstyčias, sojų padažą bei medų.
3. Žuvį sudedame į kepimo formelę ir užpilame padažu.
4. Maždaug 15-20 minučių palaikome šaldytuve, kad pasimarinuotų.
5. Po to įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros.
6. Išimame lašišą iš šaldytuvo, apibarstome sezamo sėklomis (jeigu norisi) ir kepame orkaitėje maždaug 15-20 minučių.
7. Patiekiame su savo mėgstamu garnyru ir lepinamės!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: