Paltusas - sultingai kepta žuvis orkaitėje

Kategorija: Žuvies patiekalai


Paltusas -  sultingai kepta žuvis orkaitėje

Paskelbė:
17 Rugsėjo 2022
Tai minkšta, tiesiog ištirpstanti burnoje, byranti į sultingus mėsingus gabaliukus. Aš šį kartą ją patiekiau su sūrio apvalkalėliu (pačiame paltuse yra kelis kartus mažiau riebalų nei lašišoje, bet daugiau baltymų, todėl gamindama nepabijojau panaudoti riebesnių ingredientų). Beje, tai nuostabus pasirinkimas gaminant vaikams, nes žuvyje daug mėsos, bet itin mažai ašakų ir jos lengvai surandamos, o taip pat ir tiems, kas nori maitintis sveikiau, bet pritingi ilgai terliotis savo virtuvėje, nes maniškiai steikai buvo gražiai išdoroti bei supjaustyti, todėl beliko juos pamarinuoti ir iškepti.


Ingredientai



  • paltuso steikai: 1 kilogramo
  • minkštas sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
  • parmezano sūris: 100 gramų
  • graikiškas jogurtas: 2 valgomųjų šaukštų
  • druska
  • pipirai
  • citrinos sultys


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia paltuso steikus pabarstome druska, pipirais ir apšlakstome citrinos sultimis.
2. Paliekame šiek tiek pasimarinuoti, ilgai nereikia.
3. Dubenėlyje sumaišome sviestą, jogurtą ir smulkiai sutarkuotą parmezano sūrį.
4. Įkaitiname orkaitę iki 230 laipsnių temperatūros ir paltuso steikus kepame 10 minučių.
5. Po to žuvį aptepame pasiruoštu mišiniu ir kepame dar maždaug 10 minučių.
6. Labiausiai rekomenduoju patiekti su šviežiomis daržovėmis. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: