Paltusas - sultingai kepta žuvis orkaitėje
Kategorija: Žuvies patiekalai
Tai minkšta, tiesiog ištirpstanti burnoje, byranti į sultingus mėsingus gabaliukus. Aš šį kartą ją patiekiau su sūrio apvalkalėliu (pačiame paltuse yra kelis kartus mažiau riebalų nei lašišoje, bet daugiau baltymų, todėl gamindama nepabijojau panaudoti riebesnių ingredientų). Beje, tai nuostabus pasirinkimas gaminant vaikams, nes žuvyje daug mėsos, bet itin mažai ašakų ir jos lengvai surandamos, o taip pat ir tiems, kas nori maitintis sveikiau, bet pritingi ilgai terliotis savo virtuvėje, nes maniškiai steikai buvo gražiai išdoroti bei supjaustyti, todėl beliko juos pamarinuoti ir iškepti.
1. Pirmiausia paltuso steikus pabarstome druska, pipirais ir apšlakstome citrinos sultimis.
2. Paliekame šiek tiek pasimarinuoti, ilgai nereikia.
3. Dubenėlyje sumaišome sviestą, jogurtą ir smulkiai sutarkuotą parmezano sūrį.
4. Įkaitiname orkaitę iki 230 laipsnių temperatūros ir paltuso steikus kepame 10 minučių.
5. Po to žuvį aptepame pasiruoštu mišiniu ir kepame dar maždaug 10 minučių.
6. Labiausiai rekomenduoju patiekti su šviežiomis daržovėmis. Skanaus!
Ingredientai
- paltuso steikai: 1 kilogramo
- minkštas sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
- parmezano sūris: 100 gramų
- graikiškas jogurtas: 2 valgomųjų šaukštų
- druska
- pipirai
- citrinos sultys
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia paltuso steikus pabarstome druska, pipirais ir apšlakstome citrinos sultimis.
2. Paliekame šiek tiek pasimarinuoti, ilgai nereikia.
3. Dubenėlyje sumaišome sviestą, jogurtą ir smulkiai sutarkuotą parmezano sūrį.
4. Įkaitiname orkaitę iki 230 laipsnių temperatūros ir paltuso steikus kepame 10 minučių.
5. Po to žuvį aptepame pasiruoštu mišiniu ir kepame dar maždaug 10 minučių.
6. Labiausiai rekomenduoju patiekti su šviežiomis daržovėmis. Skanaus!
Raktažodžiai:
paltusas, sviestas, parmezano suris, jogurtas, suris, zuvis, kepta zuvis, druska, pipirai, citrinos sultys, graikiskas jogurtas
Skaniausia kepta lašiša su avokadų padažu
Farširuota skumbrė. Prabangus patiekalas šventiniam stalui
Kepta upėtakio filė su citrininiu padažu
Greita kepta žuvis tešloje su majonezu
Lėtai kepta kiaulienos nugarinė orkaitėje su oda ir kaulu, su garstyčiomis
Greitai pagaminami vištienos kepsneliai su sūriu orkaitėje
Paprasti šernienos kepsniai kepti keptuvėje
Keptas veršienos kumpis rankovėje - orkaitėje
Keto vištienos kepsneliai su sūriu, kepti orkaitėje
Keptas šapalas - žuvis kepta keptuvėje
Paprastai kepta lašiša su soja ir medumi
Kepti smidrai (šparagai) ant laužo - grotelių
Visa lašiša kepta orkaitėje su petražolėmis ir pomidorais
Lašiša grietinėlės padaže su špinatais ir pomidorais
Jūros dumblių užkandis: sūrio skonio traškučiai
Dešrelės mielinėje tešloje su sūriu orkaitėje
Naminis lydytas varškės sūris
Moussaka - mėsos apkepas iš faršo su cukinijomis (arba baklažanais)
Brokolio ir kynvos kepsneliai - blyneliai
CUKINIJŲ IR MORKŲ APEKPAS SU LAŠIŠA
Kiaušininė mišrainė
Vištienos kepenėlės orkaitėje su šonine
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas