Lašišos steikai su bulvių koše, brokoliais ir baltu padažu

Kategorija: Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai


Lašišos steikai su bulvių koše, brokoliais ir baltu padažu

Paskelbė:

Ingredientai

  • Lašišos steikai: 4 vnt.
  • Bulvės: 800 g
  • Brokoliai: 1 galva (apie 300 g)
  • Karštas vanduo: 200 ml
  • Sultinio kubelis: 1 vnt.
  • Grietinėlė: 300 ml
  • Garstyčios: 1 arbatinis šaukštelis
  • Pipirai: pagal skonį
  • Krapai (smulkinti): pagal skonį
  • Sviestas (bulvių košei): 50 g
  • Pienas (bulvių košei): 100 ml
  • Druska: pagal skonį


1. Paruošiama bulvių košė: Bulvės nulupamos ir supjaustomos vienodo dydžio gabalėliais.

2. Jos dedamos į puodą su pasūdytu vandeniu ir verdamos, kol suminkštėja (apie 15–20 minučių). Vanduo nupilamas, o bulvės sugrąžinamos į puodą, kad išgaruotų drėgmės perteklius.

3. Įmaišomas sviestas ir, palaipsniui pilant šiltą pieną, bulvės trintos iki purios masės. Druska pridedama pagal skonį.

4. Blanširuojami brokoliai: Brokolis padalijamas į žiedynus ir kruopščiai nuplaunamas.

5. Užvirinamas vanduo su druska, o brokoliai trumpai apverdami (2–3 minutes), kad išlaikytų traškumą.

6. Tada jie dedami į dubenį su lediniu vandeniu, kad būtų išsaugota ryški spalva ir sustabdytas virimas.

7. Gaminamas padažas: Karštame vandenyje ištirpinamas sultinio kubelis ir supilamas į keptuvę. Įpilama grietinėlės, įdedama garstyčių ir pagal skonį pipirų.

8. Padažas kaitinamas ant vidutinės ugnies, kol pradeda tirštėti.

9. Kai padažas pasiekia norimą konsistenciją, į jį įmaišomi smulkinti krapai.

10. Kepami lašišos steikai: Lašišos steikai apibarstomi druska ir pipirais. Jie dedami į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus ir kepami po 3–4 minutes iš abiejų pusių, kol tampa sultingi ir lengvai atskiriami šakute.

11. Patiekalas surenkamas: Lėkštėse išdėliojama puri bulvių košė, blanširuoti brokoliai ir lašišos steikai.

12. Ant žuvies ir daržovių užpilamas baltas padažas. Patiekalas iš karto patiekiamas, papuoštas šviežiais krapais.