Pievagrybių apkepėlės su silkių įdaru

Kategorija: Žuvies patiekalai


Pievagrybių apkepėlės su silkių įdaru

Paskelbė:
02 Vasario 2020
Reikės:
  • 500 g didelių pievagrybių
  • 200 g sūdytos silkės filė
  • 200 ml grietinės
  • 50 g kieto fermentinio sūrio
  • 3 šaukštų maltų džiūvėsėliuų
  • 2 šaukštų šviežių petražolių
  • 1 šaukšto sviesto
  • 1 svogūno
  • druskos
  • pipirų

  1. Pievagrybius gerai nuplauname, kotelius nupjauname prie pat kepurėlės. Svogūną susmulkiname ir patroškiname svieste su smulkintais pievagrybių koteliais.
  2. Į grybų ir svogūnų troškinį įmaišome šaukštą grietinė, šaukštą džiūvėsėlių, kapotas petražoles ir susmulkintą silkės filė. Pagardiname druska ir pipirais.
  3. Į pievagrybių kepurėles dedame po kauburėlį pasiruošto silkių įdaro.
  4. Kepurėles išdėliojame sviestu pateptame ir džiūvėsėliais pabarstytame karščiui atspariame inde ir apipilame likusia grietine.
  5. Kepame karštoje orkaitėje 15 – 20 minučių, kol pagels. Baigiant kepti apkepėles apibarstome smulkiai tarkuotu sūriu.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: