Pievagrybių apkepėlės su silkių įdaru
Kategorija: Žuvies patiekalai
Reikės:
- 500 g didelių pievagrybių
- 200 g sūdytos silkės filė
- 200 ml grietinės
- 50 g kieto fermentinio sūrio
- 3 šaukštų maltų džiūvėsėliuų
- 2 šaukštų šviežių petražolių
- 1 šaukšto sviesto
- 1 svogūno
- druskos
- pipirų
- Pievagrybius gerai nuplauname, kotelius nupjauname prie pat kepurėlės. Svogūną susmulkiname ir patroškiname svieste su smulkintais pievagrybių koteliais.
- Į grybų ir svogūnų troškinį įmaišome šaukštą grietinė, šaukštą džiūvėsėlių, kapotas petražoles ir susmulkintą silkės filė. Pagardiname druska ir pipirais.
- Į pievagrybių kepurėles dedame po kauburėlį pasiruošto silkių įdaro.
- Kepurėles išdėliojame sviestu pateptame ir džiūvėsėliais pabarstytame karščiui atspariame inde ir apipilame likusia grietine.
- Kepame karštoje orkaitėje 15 – 20 minučių, kol pagels. Baigiant kepti apkepėles apibarstome smulkiai tarkuotu sūriu.
Raktažodžiai:
džiūvėsėliai, fermentinis sūris, grietinė, grybai, parmezano sūris, petražolės, pievagrybiai, pipirai, silkės file, sviestas, pievagrybiu apkepele, apkepele su silkem
Pyragas su silkių file ir pievagrybiais
Troškinti silkių suktinukai
LIETINIAI BLYNAI SU SŪDYTOS KARAMELĖS PADAŽU IR RIEŠUTAIS
SILKE IR DARŽOVĖMIS ĮDARYTI PIEVAGRYBIAI
Kūčioms ir ne tik: silke ir daržovėmis įdaryti pievagrybiai
Žuvies kotletai su kiaulienos šoninės ir baravykų įdaru
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Virtinukai su grybų įdaru
Su bulvėmis kepta silkės filė
Greitai paruošiami ir labai skanūs grybų ir silkės kotletai
Beprotiškai skanus užkandis iš lavašo.
Silkės ir grybų mišrainė
Virtiniai su žąsienos įdaru
Balandėliai iš Pekino kopūsto
Karšta silkių užkandėlė
Virtinukai su grybų įdaru
Šventėms – tortas „Snickers“
KIAULIENOS TROŠKINYS "KELIAS Į VYRO ŠIRDĮ"
Vištienos galantinas. Įdaryta višta.
BALANDĖLIAI SU GRYBAIS
Keptos sezaminės vištienos receptas
Lietiniai su grybų įdaru
DARŽOVIŲ APKEPAS SU ŠVIEŽIOMIS BULVĖMIS IR ANTIENA (ARBA VIŠTIENA) ORKAITĖJE
Kiaulienos maltinukai su pievagrybių įdaru