Lašiša su pak choi salotomis ir hoisin padazu

Jau esu minėjusi, kad pastaruoju metu ganėtinai retai savo virtuvėje kepame lašišą, nors ganėtinai dažnai valgome žuvį. Pastaraisiais mėnesiais daug dažniau pasirinkimuose nugali baltos žuvys arba jūros gerybės. :)
Šį pirkome tą iki skausmo visiems pažįstamą lašišą, bet rezultatas su pak choi salotomis ir hoisin padažu gavosi itin fantastiškas... nukeliavome kažkur į Aziją tarp Japonijos ir Indonezijos. Mėginkite ir Jūs! :)
1. Iš pradžių pasiruoškite garnyrą: šiaudeliais supjaustykite baltąjį ridiką ir agurką, susmulkinkite laiškinius svogūnus.
2. Keptuvėje gabaliuke sviesto pakepkite pusiau perpjautas bulvytes, baigiant kepti sudėkite špinatus, pamaišykite, išimkite iš keptuvės sumaišykite su paruoštomis daržovėmis, spauskite citrinos sulčių ir mūsų garnyras prie lašišos jau paruoštas.
3. Toliau pakepinkite plonai supjaustytą pankolį, dėkite čili pipiro griežinėlių, išimkite ir sudėkite į lėkštę, kurioje patieksite iškeptą lašišą.
4. Paskui į keptuvę dėkite imbiero ir česnako šiaudelius, pakepkite kol pasidaro traškūs, atidėkite.
5. Paskui nedideliame kiekyje alyvų aliejaus apkepkite lašišą iš abiejų pusių, bebaigiant kepti šlakstykite hoisin padažu, medumi ir balto vyno actu, palaistykite iš abiejų pusių kol truputį apskrus.
6. Per tą laiką, kol kepa lašiša pak choi pjaukite pusiau ir minutę pavirkite pasūdytame vandenyje, kad liktų traški, nukoškite ir dėkite į lėkštę.
7. Išimtą lašišą dėkite ant kepto pankolio šalia pak choi, šlakstykite padažu iš keptuvės, ant viršaus dėkite skrudinto imbiero ir česnako šiaudelius. Skanaukite!
Šį pirkome tą iki skausmo visiems pažįstamą lašišą, bet rezultatas su pak choi salotomis ir hoisin padažu gavosi itin fantastiškas... nukeliavome kažkur į Aziją tarp Japonijos ir Indonezijos. Mėginkite ir Jūs! :)
Ingredientai
- lašiša: 400 gramų
- pak choi salotos
- pankoliai: 1
- čili griežinėliai
- imbieras
- česnakas: kelių skiltelių
- hoisin padažas
- medus
- baltojo vyno actas
- pipirai
- druska
- Garnyrui:
- keptos jaunos bulvytės
- špinatai: 1 saujos
- baltieji ridikai: 1
- agurkai: 1
- svogūnų laiškai
- citrinos sultys
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių pasiruoškite garnyrą: šiaudeliais supjaustykite baltąjį ridiką ir agurką, susmulkinkite laiškinius svogūnus.
2. Keptuvėje gabaliuke sviesto pakepkite pusiau perpjautas bulvytes, baigiant kepti sudėkite špinatus, pamaišykite, išimkite iš keptuvės sumaišykite su paruoštomis daržovėmis, spauskite citrinos sulčių ir mūsų garnyras prie lašišos jau paruoštas.
3. Toliau pakepinkite plonai supjaustytą pankolį, dėkite čili pipiro griežinėlių, išimkite ir sudėkite į lėkštę, kurioje patieksite iškeptą lašišą.
4. Paskui į keptuvę dėkite imbiero ir česnako šiaudelius, pakepkite kol pasidaro traškūs, atidėkite.
5. Paskui nedideliame kiekyje alyvų aliejaus apkepkite lašišą iš abiejų pusių, bebaigiant kepti šlakstykite hoisin padažu, medumi ir balto vyno actu, palaistykite iš abiejų pusių kol truputį apskrus.
6. Per tą laiką, kol kepa lašiša pak choi pjaukite pusiau ir minutę pavirkite pasūdytame vandenyje, kad liktų traški, nukoškite ir dėkite į lėkštę.
7. Išimtą lašišą dėkite ant kepto pankolio šalia pak choi, šlakstykite padažu iš keptuvės, ant viršaus dėkite skrudinto imbiero ir česnako šiaudelius. Skanaukite!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
Raktažodžiai:
lasisa salotos pak choi salotos pankoliai imbieras cesnakas medus actas vyno actas pipirai bulvytes spinatai ridikai agurkai
O čia labai skanu! :)

Šaltas užkandis Summer rolls su lašiša

Keptuvėje kepta lašiša su citrusinėmis salotomis

Kepta lašiša su medumi ir garstyčiomis

Grikių dubenėlis su lašiša

Baltojo ridiko salotos

Skaniausia kepta lašiša su avokadų padažu

Kepta lašiša su svogūnais ir morkomis keptuvėje

Šviežia laukinė lašiša paruošta žemoje temperatūroje su garintomis daržovėmis ir citrina

Lašiša kepta ant grotelių

Keptuvėje keptas jūros ešerys azijietiškai

Užtepėlė su lašiša

Makaronai su lašiša ir krevetėmis

FOLIJOJE KEPTA LAŠIŠA SU CITRINA IR ROZMARINAIS

Česnakinė lašiša orkaitėje

Žuvies ir jūros gėrybių troškinys

Riestains su lašiša

Gardi mišrainė su rūkyta lašiša

Omletas su sūdyta lašiša

Gaivios salotos su kepta lašiša

Indiškai kepta lašiša

Kiaušinienė su lašiša ir špinatais

ŽALIOSIOS SALOTOS SU LAŠIŠA

DUONIUKŲ UŽKANDĖLĖ SU LAŠIŠA

Lašišos iešmeliai