Lašiša su pak choi salotomis ir hoisin padazu

Kategorija: Žuvies patiekalai


Lašiša su pak choi salotomis ir hoisin padazu

Paskelbė:
28 Lapkričio 2022
Jau esu minėjusi, kad pastaruoju metu ganėtinai retai savo virtuvėje kepame lašišą, nors ganėtinai dažnai valgome žuvį. Pastaraisiais mėnesiais daug dažniau pasirinkimuose nugali baltos žuvys arba jūros gerybės. :)

Šį pirkome tą iki skausmo visiems pažįstamą lašišą, bet rezultatas su pak choi salotomis ir hoisin padažu gavosi itin fantastiškas... nukeliavome kažkur į Aziją tarp Japonijos ir Indonezijos. Mėginkite ir Jūs! :)



Ingredientai


  • lašiša: 400 gramų
  • pak choi salotos
  • pankoliai: 1
  • čili griežinėliai
  • imbieras
  • česnakas: kelių skiltelių
  • hoisin padažas
  • medus
  • baltojo vyno actas
  • pipirai
  • druska

  • Garnyrui:
    • keptos jaunos bulvytės
    • špinatai: 1 saujos
    • baltieji ridikai: 1
    • agurkai: 1
    • svogūnų laiškai
    • citrinos sultys


Recepto paruošimas



1. Iš pradžių pasiruoškite garnyrą: šiaudeliais supjaustykite baltąjį ridiką ir agurką, susmulkinkite laiškinius svogūnus.
2. Keptuvėje gabaliuke sviesto pakepkite pusiau perpjautas bulvytes, baigiant kepti sudėkite špinatus, pamaišykite, išimkite iš keptuvės sumaišykite su paruoštomis daržovėmis, spauskite citrinos sulčių ir mūsų garnyras prie lašišos jau paruoštas.
3. Toliau pakepinkite plonai supjaustytą pankolį, dėkite čili pipiro griežinėlių, išimkite ir sudėkite į lėkštę, kurioje patieksite iškeptą lašišą.
4. Paskui į keptuvę dėkite imbiero ir česnako šiaudelius, pakepkite kol pasidaro traškūs, atidėkite.
5. Paskui nedideliame kiekyje alyvų aliejaus apkepkite lašišą iš abiejų pusių, bebaigiant kepti šlakstykite hoisin padažu, medumi ir balto vyno actu, palaistykite iš abiejų pusių kol truputį apskrus.
6. Per tą laiką, kol kepa lašiša pak choi pjaukite pusiau ir minutę pavirkite pasūdytame vandenyje, kad liktų traški, nukoškite ir dėkite į lėkštę.
7. Išimtą lašišą dėkite ant kepto pankolio šalia pak choi, šlakstykite padažu iš keptuvės, ant viršaus dėkite skrudinto imbiero ir česnako šiaudelius. Skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: