Kiaušinienė su lašiša ir špinatais

Kategorija: Žuvies patiekalai


Kiaušinienė su lašiša ir špinatais

Paskelbė:
07 Balandžio 2019

Ingridientai

  • 750 g špinatų
  • 125 ml grietinės
  • 1 česnako skiltelė
  • druskos
  • smulkinto muskato
  • 6 kiaušiniai
  • 125 ml mineralinio vandens
  • 1 valg. š. sviesto
  • 4 griežinėliai rūkytos lašišos

Gaminimas

  1. Nuplaukite špinatus ir sudėkite į 1 litrą verdančio vandens. Lapus kelis kartus pamaišykite, kol apvirs ir patamsės.
  2. Perkoškite špinatus per sietelį ir perpilkite šaltu vandeniu. Nusausinkite ir susmulkinkite.
  3. Grietinę sumaišykite su trintais česnakais, užvirkite bei pagardinkite druska ir muskatu.
  4. Sudėkite špinatus ir palaikykite kol užvirs. Nuimkite nuo ugnies.
  5. Išplakite kiaušinius su vandeniu. Pagardinkite druska.
  6. Ištirpinkite sviestą keptuvėje ir supilkite kiaušinius. Kepkite nuolat maišydami.
  7. Kai kiaušinienė ims blizgėti nuimkite nuo ugnies.
  8. Sudėkite kiaušinius bei špinatus į lėkštę, papuoškite lašišos gabalėliais.
  9. Puikiai tinka su skrebučiu ar virtomis bulvėmis.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: