Lašiša tešloje su špinatais ir kreminiu sūriu
Kategorija: Žuvies patiekalai
Šis patiekalas visada palieka didelį įspūdi mano svečiams ir šeimos nariams. Traški plutelė, rožinė lašiša bei tirpstantis žalias špinatų ir kreminio sūrio sluoksnis - labai skani puošmena jūsų šventiniam stalui. Galite pasiruošti iš anksto ir kepti tik prieš pat patiekdamos, jeigu norisi karšto patiekalo. Galima ir išsikepti, ir leisti atvėsti - itin tiks ir kaip šaltas užkandis. Galite naudoti vieną didesnį žuvies gabalą arba galite naudoti ir keletą mažesnių sudėtų, kaip vienas didelis. Skanaujame su žaliomis lapinėmis salotomis arba su mėgiamiausiomis agurkų salotomis.
- špinatų lapeliai: 150 gramų
- tepamas "Philadelphia" sūris: 150 gramų (arba kitas panašus)
- česnakas: 1 skiltelės
- druska
- pipirai
- sluoksniuota tešla: 1 pakelio (jeigu šaldyta, atšildytos)
- lašišos filė be odos: 500 gramų
- kiaušiniai: 1 (lengvai paplakto; patepimui)
- sezamo sėklos: žiupsnelio (pabarstymui; nėra būtina, jeigu neturite)
- Iš pradžių įkaitiname orkaitę 200 laipsnių temperatūros.
- Tuomet suberiame špinatų lapelius į kiaurasamtį ir nuplauname.
- Užviriname pilną virdulį vandens ir verdančiu vandeniu palengva nuplikome špinatus kiaurasamtyje. Jie susitrauks. Nupilame šaltu vandeniu, kad atvėstų.
- Rankomis gerai negręžiame špinatus, kad būtų kuo sausesni ir labai smulkiai sukapojame peiliu.
- Dubenėlyje šakute išpurename Philadephia sūrį, sumaišome su špinatais, pertrintu česnaku ir pagardiname druska ir pipirais.
- Išvyniojame sluoksniuotą tešlą ir padaliname į dvi dalis. Vieną dalį dedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, ant tešlos dedame lašišą ir ant jos užtepame špinatų bei sūrio mišinį. Antrąją sluoksniuotos tešlos dalį dedame ant viršaus ir užspaudžiame galiukus.
- Patepame viršų plaktu kiaušiniu ir paberiame sezamo sėklomis.
- Kepame įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių, kol gražiai paruduoja. Lepinamės!
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Mini krepšeliai - užkandėlės jūsų šventiniam stalui
Raudonojo aksomo tortas
BULVIŲ PYRAGAS SU BROKOLIAIS IR SŪRIU
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Kiaušinius dažome natūraliai
KRABŲ LAZDELĖS SLUOKSNIUOTOJE TEŠLOJE
Sultinga tešloje kepta kalakuto krūtinėlė
Enčilados su vištiena ir špinatais
Sriuba su porais ir lašiša
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
ŽUVIES KUKULIAI POMIDORŲ PADAŽE
WASABI MARINATAS VIŠTIENAI
BULVIŲ APKEPAS SU CUKINIJA IR ŠPINATAIS
Lašišos iešmeliai
CUKINIJŲ IR MORKŲ APEKPAS SU LAŠIŠA
LAVAŠO UŽKANDIS SU VIŠTIENA IR ŠPINATAIS
Jautienos troškinys su daržovėmis
LAŠIŠOS UŽKANDIS SU TEPAMUOJU SŪRELIU
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Įdaryti kiaušiniai "Kruvinoji Merė" su rūkyta lašiša
Gaivios salotos su kepta lašiša