Kiaušinių lietiniai su krevetėmis
Kategorija: Žuvies patiekalai
Ingredientai
- virtų krevečių (išgliaudytų): 100 gramų
- kiaušinių: 4
- svogūnų: 1
- krakmolo: 1 šaukšto
- vištienos sultinio: 0,5 stiklinės
- raudono sauso vyno: 3 šaukštų
- augalinio aliejaus: 4 šaukštų
- druskos: pagal skonį
- pipirų: pagal skonį
- žalumynų: pagal skonį (papuošimui)
Recepto paruošimas
- 1. Pirmiausia krevetes sumaišome su smulkiai supjaustytu svogūnu, vynu, druska ir pipirais.
- 2. Keptuvėje įkaitiname aliejų.
- 3. Iš kiaušinių ir trupučio vandens pasigaminame plakinį, iš jo iškepame maždaug 10 plonyčių lietinių blynelių.
- 4. Po to į kiekvieną blynelį įvyniojame pasigaminto krevečių įdaro.
- 5. Pagamintus blynelius vandens vonelėje verdame maždaug 15 minučių.
- 6. Vištienos sultinį užviriname, į jį supilame nedideliame vandens kiekyje ištirpintą krakmolą, dar kartą leidžiame užvirti.
- 7. Prieš patiekdami blynelius, juos apliejame vištienos sultiniu ir papuošiame žalumynais. Skanaujame!
Lietinių kąsneliai su lašišomis
Lietiniai su avokadais
Makaronai su didžiosiomis krevetėmis
Lietiniai su krabų lazdelėmis maloniai nustebino skoniu
Šventėms – tortas „Snickers“
Be galo gražūs margučiai "Žėručiai"
Makaronai su krevetėmis ir žalumynais
POMIDORŲ IR DUONOS SRIUBA SU KREVETĖMIS
Lietiniai blynai su virtos mėsos įdaru
RYŽIŲ SRIUBA SU KREVETĖMIS IR GRYBAIS
Makaronai su krevetėmis ir grietinėlės padažu
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Česnakinės krevetės
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
New Orlean’o stiliaus krevetės
KREVEČIŲ UŽKANDIS
Greitas Obuolių pyragas
UŽKANDĖLĖ SU KREVETĖMIS
Azijietiški makaronai su krevetėmis
Skrebučiai su krevetėmis
Baltame Vyne Virti Moliuskai
Gardi prancūziška svogūnų sriuba
Vištų šlaunelės su česnaku ir citrina baltojo vyno padaže
Cezario salotos su krevetėmis