Grikių kepsniukai-kotletai su pievagrybių padažu

Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai


Grikių kepsniukai-kotletai su pievagrybių padažu

Paskelbė:

Ingredientai

Kepsniukams:
  • Virtų grikių: 2 stiklinės
  • Kiaušinis: 1 vnt.
  • Česnakas: 1 skiltelė
  • Morka (tarkuota): 1 vidutinė
  • Druska ir pipirai: pagal skonį
  • Aliejus (kepimui): pagal poreikį
Padažui:
  • Pievagrybiai (smulkinti): 200 g
  • Poras (smulkintas): 1 nedidelis
  • Ciberžolė: 1 arbatinis šaukštelis
  • Graikiškas jogurtas: 2 valgomieji šaukštai
  • Garstyčios: 1 arbatinis šaukštelis
  • Ghee sviestas arba aliejus: 1 valgomasis šaukštas
  • Druska ir pipirai: pagal skonį


Recepto paruošimas

1. Grikių paruošimas: Virtus grikius sudėkite į smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.

2. Masės paruošimas: Į grikių masę įmaišykite smulkintą česnaką, kiaušinį, tarkuotą morką, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite, kol gausite vienalytę masę.

3. Kepsniukų formavimas: Paruoštą masę sudėkite į keksiukų formeles, užpildydami jas iki pusės.

4. Kepimas: Įkaitinkite karšto oro gruzdintuvę iki 180°C temperatūros. Kepkite kepsniukus apie 6 minutes, kol jie taps auksinės spalvos.

5. Padažo paruošimas: Kol kepsniukai kepa, įkaitinkite keptuvę su ghee sviestu arba aliejumi. Sudėkite smulkintus pievagrybius ir kepkite, kol jie taps auksinės spalvos ir išgaruos skystis.

6. Daržovių pridėjimas: Į keptuvę su pievagrybiais pridėkite smulkintą porą ir ciberžolę. Kepkite dar kelias minutes, kol poras suminkštės.

7. Padažo užbaigimas: Nuimkite keptuvę nuo ugnies, įmaišykite graikišką jogurtą ir garstyčias. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Gerai išmaišykite, kol gausite vientisą padažą.

8. Patiekimas: Išimkite kepsniukus iš gruzdintuvės ir patiekite su paruoštu pievagrybių padažu. Papuoškite šviežiomis žolelėmis, jei norite.