Naminiai nachos su veganišku sūrio padažu

Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai / Užkandžių receptai


Naminiai nachos su veganišku sūrio padažu

Paskelbė:

Ingredientai

Sūrio padažas-užtepėlė:
  • Bulvės (nuluptos): 200 g
  • Morkos (nuluptos): 80 g
  • Česnako skiltelė: 1 vnt.
  • Neaktyvios mielių dribsniai: 20 g
  • Druska, saldžioji paprika, pipirai: pagal skonį
Nachos:
  • Kukurūzų miltai: 90 g
  • Kvietiniai miltai (speltos arba kiti): 55 g
  • Alyvuogių aliejus: 2 šaukštai (15 g)
  • Prieskoniai (karis, aštrioji paprika, druska, bazilikas): pagal skonį
  • Verdantis vanduo: 75 ml


1. Sūrio padažo paruošimas: Bulves ir morkas sudėkite į puodą su vandeniu ir virkite, kol daržovės taps minkštos.

2. Nusausinkite vandenį ir sudėkite daržoves į trintuvą.

3. Įdėkite česnako skiltelę, neaktyvius mielių dribsnius, druską, saldžiąją papriką ir pipirus.

4. Trinkite, kol gausite vientisą, kreminę masę.

5. Patiekite šiltą.

6. Nachos paruošimas: Dubenyje sumaišykite kukurūzų ir kvietinius miltus su pasirinktais prieskoniais.

7. Įpilkite alyvuogių aliejų ir verdantį vandenį.

8. Iš pradžių maišykite šaukštu, vėliau minkykite rankomis, kol tešla taps vientisa.

9. Tešlą padėkite į šaldytuvą 10 minučių, kad atvėstų.

10. Išimkite tešlą, padalykite ją į kelias dalis ir kiekvieną iškočiokite plonai.

11. Supjaustykite trikampėliais.

12. Kepkite ant kepimo popieriaus 170°C temperatūroje apie 7–10 minučių, kol taps auksinės spalvos.13. Santrauka: Naminiai nachos su veganišku sūrio padažu – tai sveikas ir skanus užkandis, tinkantis įvairioms progoms. Pasigaminkite traškius kukurūzų traškučius ir derinkite juos su kreminiu daržovių pagrindu pagamintu sūrio padažu. Šis patiekalas ne tik džiugins skonio receptorius, bet ir suteiks naudingų maistinių medžiagų.