Vegetariška tempura

Kategorija: Vegetariški / Veganiški


Vegetariška tempura

Paskelbė:
25 Rugsėjo 2022
Kadangi jūros gėrybių pasirinkimas Lietuvoje šiek tiek menkas, o tempurą norėjosi pagaminti autentišką, ruošiau vegetarišką tempurą su tokiomis daržovėmis, kokios naudojamos ir japonų virtuvėje - raudonosiomis paprikomis, morkomis, brokoliais, svogūnais bei baklažanu. Prie jos aš dažniausiai tiekiu su tempura derinamą padažą, paruoštą iš japoniško žuvies sultinio dashi, saldaus ryžių vyno mirino ir sojų padažo. Tačiau, iš esmės, tiek daržovių ar jūros gėrybių srityse, tiek padažo galima improvizuoti ir kepti tai, kas patinka jums, o ir patiekti galima tiesiog su sojos padažu.

Gaminant tempurą svarbiausias žingsnis yra - tešlos paruošimas. Nors ingredientai elementarūs, tačiau maišant tešlą, reikia naudoti labai šaltą vandenį ir jokiais būdais neplakti - sudedamąsias dalis reikia tiesiog švelniai maišyti, kol gausis vientisa masė.



Ingredientai


  • Tešlai:
    • labai šaltas vanduo: 200 mililitrų
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: 90 gramų
    • ledo kubeliai: kelių (tešlos temperatūrai palaikyti)
  • Daržovės:
    • raudonosios paprikos: 1
    • baklažanai: 1
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • brokoliai: 150 gramų
    • druska
  • Padažui:
    • dashi sultinys: 200 mililitrų
    • mirinas: 50 mililitrų
    • sojos padažas: 50 mililitrų
  • Virimui:
    • aliejus

Recepto paruošimas



1. Padažo paruošimas. Puode sumaišykite visus ingredientus, užvirkite ir nukėlę nuo ugnies leiskite pravėsti.
2. Daržovės. Papriką supjaustykite juostelėmis, baklažaną riekelėmis ar pusriekėmis, morką supjaustykite pagaliukais, svogūną žiedais, o brokolius išskirstykite žiedynėliais.
3. Baklažanus pasūdykite, palaikykite keliolika minučių, kol išsiskiria skystis, nuplaukite ir nusausinkite.
4. Tešlos paruošimas. Į dubenį supilkite labai šaltą vandenį, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.
5. Suberkite miltus ir lengvai įmaišykite juos, kad gautumėte vientisą tešlą.
6. Į paruoštą tešlą dėkite ledo kubelių, kad jie palaikytų vėsią temperatūrą.
7. Fritiūrinėje ar kepimo inde įkaitinkite aliejų. Merkite daržoves po vieną gabaliuką į tešlą, nuvarvinkite jos perteklių ir kepkite įkaitintame aliejuje maždaug 5 minutes, kol tešla gražiai pagelsta, o daržovės iškepa.
8. Išgriebtas daržoves nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Tiekite su paruoštu padažu. Skanaus!
9. Pastaba. Tam, kad tempura išliktų traški, nedėkite ką tik iškeptų, šiltų gabalėlių vieno ant kito!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: