Makaronai su grietinėle ir česnakinėmis krevetėmis

Kategorija: Makaronai, pica


Makaronai su grietinėle ir česnakinėmis krevetėmis

Paskelbė:
29 Lapkričio 2024

Ingredientai

Česnakinės krevetės:
  • Virtos krevetės: 200 g (išdarinėtos, su uodegėle)
  • Česnakai: 3 skiltelės
  • Sojos padažas: 2 valg. š.
  • Medus: 1 arb. š.
  • Alyvuogių aliejus, 1 valg. š.
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį
  • Petražolės: 1 arb. š. (šviežios, smulkintos)
  • Sviestas: kepimui
Makaronai:
  • Spaghetti makaronai: 200 g
  • Grietinėlė: 250 g
  • Kietasis sūris, 1/3 stikl.
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį
  • Malta raudonoji saldžioji paprika, 1/4 arb. š.
  • Petražolės: 1,5 valg. š. (šviežios, smulkintos)


Recepto paruošimas

1. Nuo krevečių nuimti uodegėles, krevetes sudėti į dubenį.

2. Prie krevečių dėti medų, pilti sojos padažą, berti druską ir pipirus, įpilti alyvuogių aliejų, sudėti smulkintą česnaką ir kapotas petražoles. Dubenį uždengti plėvele ir palikti bent valandai šaldytuve (galima palikti ir nakčiai).

3. Įkaitinti keptuvę, dėti sviesto ir sudėti pasimarinavusias krevetes. Jas apkepti iš abiejų pusių po maždaug 2 min.

4. Makaronus išvirti pagal nurodymus ant pakuotės.

5. Į keptuvę supilti grietinėlę, berti tarkuotą kietąjį sūrį, druską, pipirus ir malta paprika. Viskas maišyti kol išsilydis sūris.

6. Į padažą sudėti makaronus, krevetės, kapotas petražoles ir viskas gerai išmaišyti.

7. Patiekti ir skanauti!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: