Makaronai su voveraitėmis, grietinėle ir lašiša

Kategorija: Makaronai, pica / Grybų patiekalai


Makaronai su voveraitėmis, grietinėle ir lašiša

Paskelbė:
02 Spalio 2024

Ingredientai

  • Kietagrūdžiai makaronai: apie 200 g
  • Grybai-voveraitės ar kiti:  3 saujos
  • Svogūnas:  1 vnt.
  • Česnakai: 1 skiltelė
  • Grietinėlė: 250 ml
  • Kukurūzų krakmolas ar miltai: 1 a.š. 
  • Lašišos filė: apie 500 g
  • Druska, pipirai, džiovinti ar švieži žalumynai: pagal skonį
  • Alyvuogių aliejaus ar sviesto; kepimui
  • Teryaki padažas: 1 valg. š. (galima keisti soja ir medumi)



Recepto paruošimas

1. Makaronus išvirti pagal instrukciją ant pakelio. Išvirus nupilti beveik visą vandenį (palikti šiek tiek) ir užpilti alyvuogių aliejaus. Išmaišyti ir atidėti.

2. Grybus nuvalyti ir apvirti apie 10 min pasūdytame vandenyje. Nupilti vandenį. Atidėti.

3. Lašišos filė supjaustyti kubeliais, sumaišyti su teriyaki padažu, paagardinti druska. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir trumpai apkepti lašišos gabaliukus. Atidėti.

4. Į didesnę keptuvę pilti aliejaus ir sudėti smulkiai kapotą svogūną ir traiškytą česnaką. Pakepti kol šiek tiek suminkštės ir sudėti grybus, kartu su gabalėliu sviesto. Kelias minutes apkepti.

5. Į keptuvę supilti grietinėlę, berti druskos ir prieskonių. Stiklinėje sumaišyti šaukštą krakmolo su trupučiu vandens ir supilti į keptuvę. Gerai viską išmaišyti.

6. Į keptuvę sudėti lašišos gabaliukus, berti žalumynų ir patroškinti 5-10 min.

7. Į padažą supilti išvirtus makaronus, viską gerai išmaišyti. Patiekiant galima užtarkuoti mėgstamo sūrio


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: