Įkelti receptą
Rodyti Kategorijas


Saldūs minkšti moliūgų vafliai

Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai


Saldūs minkšti moliūgų vafliai

Paskelbė:

Ingredientai

  • moliūgų tyrė: 200 mililitrų
  • graikiškas jogurtas: 3 valgomųjų šaukštų
  • cukrus: 2-3 valgomųjų šaukštų
  • miltai: 300 mililitrų
  • kiaušiniai: 2
  • cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • aliejus: 1 valgomojo šaukšto



Recepto paruošimas

1. Pradėkite nuo kiaušinių ir cukraus – plakite, kol masė taps puri ir šviesi.

2. Įmaišykite graikišką jogurtą, aliejų ir moliūgų tyrę – maišykite tolygiai, kol ingredientai susijungs į vientisą masę.

3. Perkoškite miltus kartu su kepimo milteliais ir cinamonu, tada įmaišykite į tešlą – maišykite, kol viskas susijungs.

4. Paruoškite elektrinę vaflinę, įkaitinkite ją iki reikiamos temperatūros, įpilkite tešlos ir kepkite vaflius iki auksinės spalvos.

5. Iškepkite visus vaflius ir patiekite pagal savo skonį – vienus, su šviežiomis uogomis, klevų sirupu ar net šokolado gabaliukais. Pasilepinkite ir mėgaukitės šiuo desertu su kavos ar arbatos puodeliu!

6. Moliūgų tyrės paruošimas: nupjaukite moliūgą į didesnes riekes, išimkite sėklas, bet palikite žievę.

7. Dėkite riekeles į kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol jos taps minkštos, apie 30-40 minučių.

8. Atvėsinkite kepinius, nulupkite žievę ir sutrinkite moliūgą virtuviniu kombainu iki vientisos masės.

9. Santrauka: Saldūs minkšti moliūgų vafliai yra kvapnūs ir švelnūs vafliai, idealiai tinkantys rudeniui ar žiemai, kai norisi šiltų ir jaukių patiekalų. Moliūgų tyrė ne tik praturtina šiuos vaflius vitaminų ir skaidulų gausa, bet ir suteikia saldumo bei lengvumo. Pasigaminkite šiuos vaflius savo šeimos pusryčiams arba savaitgalio brunch’ui – jie tikrai sušildys ir sužavės!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook