Kepti suši suktinukai su lašiša ir avokadais

Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai / Užkandžių receptai


Kepti suši suktinukai su lašiša ir avokadais

Paskelbė:

Ingredientai

  • Ryžių lapai suktinukams:  10 vnt.
  • Sūdyta lašiša: 100 g
  • Agurkai: 1 vnt. (nedidelis)
  • Morkos: 1 vnt. (nedidelės)
  • Avokadai: 0,5 vnt. 
  • Ryžiai sušiams: 100 g
  • Sušių actas: 1 valg. š.
  • Sezamo sėklos: suktinukams apvolioti
  • Aliejus: kepimui
  • Sriracha padažas: pagal skonį
  • Sojos padažas: patiekimui
  • Jūros dumblių užkandis: 1 pakuotė (pakuotėje būna 10 vnt supjaustyti porcijomis)


Recepto paruošimas

1. Ryžius nuplauti, užpilti 250 ml vandens ir pagal instrukciją išsivirti.

2. Morką ir agurką supjaustyti planais šiaudeliais, lašišą - gabaliukais, avokadą išilgai riekelėmis.

3. Padažui apskrudinti žiupsnelį sezamo sėklų ir supilti į soją.

4. Kai ryžiai išvirs įpilti šaukštą sušių acto ir palikti atvėsti.

5. Ryžių lapą trumpam įmerkti į šaltą vandenį ir ištraukus ant lygaus paviršiaus pasidėti.

6. Ant drėgno ryžių lapo dėti jūros dumblių lapelį, ant jo šaukštą ryžių, lašišą, avokadą, agurko bei morkos šiaudelių, apšlakstyti sriracha padažu ir suvynioti.

7. Kai visi suktinukai paruošti, apvolioti gausiai sezamų sėklomis.

8. Apkepti keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių, kol įgaus gražią rusvą spalvą.

9. Patiekti su sojos padažu.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook