Veganiški kibinai su kopūstais ir daržovėmis
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
Veganiški kibinai su kopūstais ir daržovėmis - patiekalas, kuris mane labai teigiamai nustebino. Nustebino ne tik mane, bet ir visą šeimą. Jie gavosi daug skanesni, nei galėjome tikėtis. Kopūstų ir morkų įdaras puikiai "sužaidė" šiame patiekale. Jie tikrai verti visų pagyrų ir Jūs privalote tuo įsitikinti patys!
Aš šį kartą gaminau tokius vidutinio dydžio kibinus, kurie yra kiek mažesni nei tradiciniai ir man iš nurodytų ingredientų gavosi 18 kibinų.
1. Tešla: Sviestą supjaustome kubeliais.
2. Ant darbastalio suberiame miltus, cukrų ir druską.
3. Sudedame sviesto kubelius ir kapojame didesniu peiliu, kol lieka tik maži gabaliukai.
4. Padarome viduriuką ir į jį supilame grietinę. Rankomis viską išmaišome, kol tešla tampa vientisa. Ji privalo būti minkšta, gali vos lipti prie rankų.
5. Tešlą paliekame pastovėti šaldytuve maždaug pusvalandį.
6. Įdaras: Kol kibinų tešla šaldytuve, ruošiame įdarą - kopūstą smulkiai supjaustome.
7. Morką sutarkuojame burokine tarka.
8. Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės kaitros.
9. Suberiame svogūną ir pakepiname maždaug 4-5 minutes, kol jis tampa auksinės spalvos. Suberiame kopūstą, morką, įberiame druskos ir pipirų. Galite įpilti šiek tiek vandens.
10. Uždengiame dangtį ir troškiname, kol kopūstai sukrenta, maždaug 20-25 minučių.
11. Į pabaigą įmaišome pomidorų pastos, krapų, dar druskos ir pipirų (pagal savo skonį).
12. Veganiški kibinai: Iš tešlos suformuojame maždaug 18-19 rutuliukų. Vieno svoris apie 40 gramų. Stalą pabarstome miltais.
13. Iš jų iškočiojame apskritimus, pridedame maždaug 2 valgomuosius šaukštus pasiruošto įdaro.
14. Tvirtai užspaudžiame apskritimo kraštus. Suformuojame pynelę. Kibinus sudedame ant kepimo popieriumi patiestų kepimo skardų
15. Kepimo skardą su kibinais palaikome šaldytuve maždaug 20 minučių (tam, kad kibinai po to kepdami "neatsidarytų").
16. Kibinus patepame augaliniu pienu ir apibarstome sezamų sėklomis.
17. Po to kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-30 minučių. Į kepimo pabaigą galite įjungti ventiliatoriaus funkciją, kad kibinai labiau apskrustų. Skanaujame!
Aš šį kartą gaminau tokius vidutinio dydžio kibinus, kurie yra kiek mažesni nei tradiciniai ir man iš nurodytų ingredientų gavosi 18 kibinų.
Ingredientai
- Tešlai:
- veganiškas sviestas: 220 gramų (naudoju "Naturli" prekinio ženklo)
- veganiška grietinė iš avižų: 200 gramų (naudoju "Oatly" prekinio ženklo)
- kvietiniai miltai: 380 gramų
- druska: žiupsnelio
- cukrus: žiupsnelio
- sezamų sėklos (apibarstymui)
- augalinis pienas (aptepimui)
- Įdarui:
- kopūstai: 800 gramų
- morkos: 1 vidutinio dydžio
- svogūnai: 1 didelio (smulkiai supjaustome)
- pomidorų pasta: 3 valgomųjų šaukštų
- druska
- pipirai
- džiovinti arba švieži krapai
Recepto paruošimas
1. Tešla: Sviestą supjaustome kubeliais.
2. Ant darbastalio suberiame miltus, cukrų ir druską.
3. Sudedame sviesto kubelius ir kapojame didesniu peiliu, kol lieka tik maži gabaliukai.
4. Padarome viduriuką ir į jį supilame grietinę. Rankomis viską išmaišome, kol tešla tampa vientisa. Ji privalo būti minkšta, gali vos lipti prie rankų.
5. Tešlą paliekame pastovėti šaldytuve maždaug pusvalandį.
6. Įdaras: Kol kibinų tešla šaldytuve, ruošiame įdarą - kopūstą smulkiai supjaustome.
7. Morką sutarkuojame burokine tarka.
8. Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės kaitros.
9. Suberiame svogūną ir pakepiname maždaug 4-5 minutes, kol jis tampa auksinės spalvos. Suberiame kopūstą, morką, įberiame druskos ir pipirų. Galite įpilti šiek tiek vandens.
10. Uždengiame dangtį ir troškiname, kol kopūstai sukrenta, maždaug 20-25 minučių.
11. Į pabaigą įmaišome pomidorų pastos, krapų, dar druskos ir pipirų (pagal savo skonį).
12. Veganiški kibinai: Iš tešlos suformuojame maždaug 18-19 rutuliukų. Vieno svoris apie 40 gramų. Stalą pabarstome miltais.
13. Iš jų iškočiojame apskritimus, pridedame maždaug 2 valgomuosius šaukštus pasiruošto įdaro.
14. Tvirtai užspaudžiame apskritimo kraštus. Suformuojame pynelę. Kibinus sudedame ant kepimo popieriumi patiestų kepimo skardų
15. Kepimo skardą su kibinais palaikome šaldytuve maždaug 20 minučių (tam, kad kibinai po to kepdami "neatsidarytų").
16. Kibinus patepame augaliniu pienu ir apibarstome sezamų sėklomis.
17. Po to kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-30 minučių. Į kepimo pabaigą galite įjungti ventiliatoriaus funkciją, kad kibinai labiau apskrustų. Skanaujame!
Raktažodžiai:
kibinai, veganiski kibinai, veganiskas sviestas, veganiska grietine, kvietiniai miltai, druska, cukrus, sezamu seklos, augalinis pienas, kopustai, morkos, svogunai, pomidoru pasta, krapai
VEGETARIŠKI KIBINAI SU RAUGINTAIS KOPŪSTAIS
Kibinai su mėsa
Karaimų kibinai/pyragėliai
Greiti pyragėliai su mėsa arba beveik kibinai
Kibinai. Skanių Trakų kibinų receptas
Žuvies maltinukai su daržovėmis
Skani mišrainė su pekino kopūstais
Naminis kebabas lavaše su vištiena
Veganiški saldžiųjų bulvių keksiukai, glazūruoti šokoladu
Naminiai veganiški avietiniai ledai be laktozės, glitimo ir kiaušinių
Veganiški sojų kukuliai su pievagrybiais ir sojos grietinėlės padažu
Nekepti veganiški pyragaičiai su riešutų sviestu
Šokoladiniai vafliai su avižų miltais
Kopūstų ir krabų lazdelių mišrainė
Naminiai veganiški avietiniai ledai be laktozės
Rūkytos vištienos ir morkų užtepėlė
Kopūstais įdaryti bulvių kotletukai
Tradiciniai lietuviški cepelinai
KALAKUTIENOS DEŠRELĖS SU KOPŪSTAIS
KOPŪSTŲ APKEPAS
Greitai pagaminama veganiška kreminė žiedinių kopūstų ir obuolių sriuba
Veganiški blyneliai / lietiniai - tikrai labai paprastai pagaminami!
Trolių pica su dešrelėmis arba mielinė pica kitaip
Kepti ryžiai su daržovėmis ir lašiša