Japoniški Sushi

Kategorija: Užkandžių receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai


Japoniški Sushi

Paskelbė:

Sushi – tai populiarus japoniškas patiekalas, kuris dažniausiai gaminamas iš specialių ryžių, jūrų dumblių, žuvies ir kitų šviežių ingredientų. Jei norite pasigaminti sushi namuose, šis paprastas receptas padės jums sukurti šį gurmanišką patiekalą.


Ingredientai:

  • Sushi ryžiai (1 puodelis)
  • Actas (3-4 šaukštai)
  • Cukrus (2 šaukštai)
  • Druska (1 šaukštelis)
  • Jūrų dumblių lapai (Nori, 4 vnt.)
  • Žuvies filė (pvz., lašiša arba tunas, 150-200 g)
  • Avokadas (1, supjaustytas į plonas juosteles)
  • Agurkas (1, supjaustytas į plonas juosteles)
  • Sojos padažas (pagal skonį, patiekimui)


Gaminimo eiga:

  • Ryžius išvirti pagal instrukciją, įmaišyti actą, cukrų ir druską.
  • Ant lapų tolygiai paskirstykite ryžius.
  • Ant ryžių dėkite plonas žuvies filė juosteles, avokado ir agurko gabalėlius.
  • Atsargiai suvyniokite sushi ir supjaustykite į gabalėlius.
  • Patiekite su sojos padažu ir vasabi.