Japoniški Sushi
Kategorija: Užkandžių receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Sushi – tai populiarus japoniškas patiekalas, kuris dažniausiai gaminamas iš specialių ryžių, jūrų dumblių, žuvies ir kitų šviežių ingredientų. Jei norite pasigaminti sushi namuose, šis paprastas receptas padės jums sukurti šį gurmanišką patiekalą.
Ingredientai:
- Sushi ryžiai (1 puodelis)
- Actas (3-4 šaukštai)
- Cukrus (2 šaukštai)
- Druska (1 šaukštelis)
- Jūrų dumblių lapai (Nori, 4 vnt.)
- Žuvies filė (pvz., lašiša arba tunas, 150-200 g)
- Avokadas (1, supjaustytas į plonas juosteles)
- Agurkas (1, supjaustytas į plonas juosteles)
- Sojos padažas (pagal skonį, patiekimui)
Gaminimo eiga:
- Ryžius išvirti pagal instrukciją, įmaišyti actą, cukrų ir druską.
- Ant lapų tolygiai paskirstykite ryžius.
- Ant ryžių dėkite plonas žuvies filė juosteles, avokado ir agurko gabalėlius.
- Atsargiai suvyniokite sushi ir supjaustykite į gabalėlius.
- Patiekite su sojos padažu ir vasabi.
Panašūs receptai
Sushi su lašiša, avokadu ir agurku
Vištienos sushi - vištiena kitaip
Suši krepšeliai su krevetėmis
Suši krepšeliai su krevetėmis
Philadelphia sushi - suši su lašiša
Sushi! | Receptas
Kepti suši suktinukai su lašiša ir avokadais
Greitas suši sumuštinis su ryžiais, lašiša ir avokadu
Sushi (kitaip)
California maki sushi (suši) su krabų lazdelėmis, agurkais ir avokadais
Naminiai sušiai - sushi | Kaip pasigaminti namuose?
Moliūginiai Sushi kitaip - su varškės sūriu, avokadu ir lašiša