Vaniliniai keksiukai su mėlynėmis
Kategorija: Desertai
Keksiukus tikriausiai mėgsta visi iki vieno. Internete jų receptų galima rasti begales. Visokiausių esu jų išmėginusi - vieni pasiteisina, kiti didžiulio įspūdžio nesukelia. O štai vaniliniai keksiukai su mėlynėmis mūsų šeimai labai patiko. Valgėm ir pirštelius laižėm. Tad dalinuosi šiuo fantastišku receptu su Jumis visais. Pasilepinkite ir Jūs!
Iš nurodytų ingredientų kiekių man pavyko iškepti 12 keksiukų.
1. Pirmiausia orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros. Taip pat pasiruošiame 12 keksiukų formelių.
2. Mėlynes sumaišome su 2 valgomaisiais šaukštais miltų.
3. Sausus tešlos komponentus (nuo miltų iki druskos) sumaišome dubenyje. Atskirai sumaišome skystuosius.
4. Tada skystą produktų mišinį supilame į sausą ir atsargiai pamaišome.
5. Supilame mėlynes ir maišome, kol nelieka sausų miltų.
6. Išdėliojame masę į keksiukų formeles.
7. Paruošiame pabarstymui skirtą masę. Nedideliame dubenyje sumaišome cukrų, miltus, riešutus ir lydytą sviestą. Triname pirštais tol, kol susidarys trupiniai. Šiais trupiniais apibarstome kiekvieną keksiuką.
8. Kepame orkaitėje maždaug 25 minutes. Atvėsiname ant grotelių.
9. Jeigu norisi, papuošiame pagal savo fantaziją ir norus. Skanaujame!
Iš nurodytų ingredientų kiekių man pavyko iškepti 12 keksiukų.
Ingredientai
- mėlynės: 1 puodelio
- miltai: 2 valgomųjų šaukštų
- Tešlai:
- miltai: 1,75 puodelio
- cukrus: 0,5 puodelio
- kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- jogurtas: trijų ketvirtadalių puodelio
- pienas: ketvirtadalio puodelio (arba ananasų ar obuolių sultys)
- kiaušiniai: 1
- lydytas sviestas: 5 valgomųjų šaukštų
- vanilės ekstraktas: 2 arbatinių šaukštelių (arba 9 gramai vanilinio cukraus)
- Pabarstukams:
- cukrus: 1 valgomojo šaukšto
- miltai: 1 valgomojo šaukšto
- riešutai: 1 valgomojo šaukšto
- lydytas sviestas: 1 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros. Taip pat pasiruošiame 12 keksiukų formelių.
2. Mėlynes sumaišome su 2 valgomaisiais šaukštais miltų.
3. Sausus tešlos komponentus (nuo miltų iki druskos) sumaišome dubenyje. Atskirai sumaišome skystuosius.
4. Tada skystą produktų mišinį supilame į sausą ir atsargiai pamaišome.
5. Supilame mėlynes ir maišome, kol nelieka sausų miltų.
6. Išdėliojame masę į keksiukų formeles.
7. Paruošiame pabarstymui skirtą masę. Nedideliame dubenyje sumaišome cukrų, miltus, riešutus ir lydytą sviestą. Triname pirštais tol, kol susidarys trupiniai. Šiais trupiniais apibarstome kiekvieną keksiuką.
8. Kepame orkaitėje maždaug 25 minutes. Atvėsiname ant grotelių.
9. Jeigu norisi, papuošiame pagal savo fantaziją ir norus. Skanaujame!
Raktažodžiai:
keksiukai, melynes, vaniliniai keksiukai, miltai, cukrus, kepimo milteliai, jogurtas, pienas, kiausiniai, sviestas, vaniles ekstraktas, riesutai
Keksiukai su graikišku jogurtu ir šilauogėmis
Minkštučiai varškės keksiukai
Veganiški avietiniai keksiukai be kiaušinių
Bananiniai keksiukai su spanguolėmis
Karameliniai keksiukai
Sluoksniuotos tešlos keksiukai su vištiena
KALAKUTIENOS KEKSIUKAI SU OBUOLIAIS
Keksiukai su Nutella
Nesaldūs užkandiniai keksiukai su dešrelėmis ir kefyru
Veganiški saldžiųjų bulvių keksiukai, glazūruoti šokoladu
Kavos keksiukai
Šakočio keksiukai su šokolado lašeliais
Velykiniai lizdeliai - šokoladiniai mufinai
Veganiški keksiukai su razinomis
Virtų pupelių užtepėlė
Avižinių dribsnių keksiukai su obuoliais, morkomis ir razinomis
Veganiški keksiukai su kokosų drožlėmis ir obuoliais
Kiaušinių mišrainė su kalakutienos kumpiu
Kiaušinių mišrainė su kalakutienos kumpiu
Keto varškės keksiukai su avietėmis
Naminis veganiškas baltasis šokoladas be glitimo
Kondencuoto pieno keksiukai
Paprastas vanilinis pyragas puodelyje
Šokoladinis pyragas keptas puodelyje - mikrobangėje