Šokoladinis desertas - pyragaitis Stebuklas

Kategorija: Desertai


Šokoladinis desertas - pyragaitis Stebuklas

Paskelbė:
14 Lapkričio 2022
Tokius šokoladinius desertus - pyragaičius gaminu jau senokai. Jie labiausiai patinka mano vaikams, net pavadino juos labai įdomiu pavadinimu - stebuklas, tad taip juos ir pavadinau, kaip jie yra vadinami mūsų šeimoje. Žinoma, toks desertas tinka ne tik vaikams, bet ir suaugusiems, kai norisi pasilepinti prie mėgstamos kavos ar arbatos puodelio. Pamėginkite pasigaminti, esu tikra, kad nenusivilsite šiuo desertu. :)



Ingredientai


  • juodas šokoladas: 300 gramų
  • sviestas: 250 gramų
  • kiaušiniai: 5
  • cukrus: 500 gramų
  • tamsi kakava: 3 valgomųjų šaukštų
  • miltai: 180 gramų
  • druska: žiupsnio
  • įvairūs riešutai: poros saujų
  • pieniškas šokoladas su riešutais: 100 gramų


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia sviestą su šokoladu dėkite į dubenį ir ištirpinkite ant garų (arba jeigu labai apėmęs tinginys statykite dubenį į mikrobangę, tik ne per ilgai, kad neišvirtų).
2. Į kitą puodą sudėkite kiaušinius, cukrų ir paplakite maždaug 2 minutes.
3. Kakavą sumaišykite su miltais.
4. Sukapokite-stambiai supjaustykite riešutus
5. Šiek tiek atvėsusią šokolado ir sviesto masę pilkite į kiaušinių ir cukraus masę, sumaišykite.
6. Sudėkite miltus ir sumaišykite. Supilkite susmulkintus riešutus.
7. Išmaišytą masę pilkite į kepimo kardą, išklotą su kepimo popieriumi.
8. Kas kelis centimetrus įspauskite po pieniško šokolado plytelę taip, kad kiekvienas pyrago gabaliukas turėtų savo šokolado gabaliuką viduje (jeigu mėgstate, galite vietoje šokolado dėti Rududu).
9. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje ne ilgiau kaip pusvalandį. Viršus turi atrodyti kaip sudžiūvęs, įtrūkinėjęs, bet vidus šlapias ir gardus.
10. Pjaustykite tik atvėsusį. Aš dar pyragą išspaudinėjau su stikline, tada aptepiau grietinėle, apibarsčiau migdolo plokštelėmis ir šviežiomis braškėmis. Tikras stebuklas. Skanaus! :)
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: