Raw snickers tortas
Kategorija: Desertai
Gimtadieniai ateina ir praeina. Tortai ir gardumynai irgi gan greitai susivalgo. Skamba liūdnai, bet gera žinia irgi yra. Saldumynų receptai ir nuotraukos išlieka. Mes jais galime dalintis su jumis ir jūs turite galimybę juos išbandyti.
Man pradėjo patikti nekepti - žali tortai. Jie labai lengvai ir greitai pasidaro. Jau esu pasiruošusi ieškoti kitokių, įvairesnių formų, mažesnių nei įprasta kepimui. Nujaučiu, kad virtuvėje jau tuoj vietos visai nebeliks. Kol kas, kalbant apie nekeptus tortus, žinau tik iš riešutų, bet jie kaloringi ir praktiškai negali jo laikyti kaip deserto po pagrindinio patiekalo. Bet man labai patinka, kad tortas gali būti neprikimštas cukraus, riebalų, grietinėlės, miltų ar kiaušinių... Tad noriu su jumis pasidalinti savo receptu.
1. Pirmas sluoksnis. Sudėkite viską į smulkintuvą ir su S formos peiliuku smulkinkite kol gaunasi vientisa masė. Aš norėjau, kad nebūtų atskiri trupiniai, tad savo nuožiūra įpyliau augalinio pieno.
2. Išsirinkite norimą indą – klokite pirmąjį sluoksnį. Tada dėkite į šaldiklį kol bus paruoštas kitas sluoksnis.
3. Antras sluoksnis. Visus antro sluoksnio ingredientus susmulkinkite iki vientisos masės.
4. Išklokite antrąjį sluoksnį. Po to įdėkite į šaldiklį kol bus paruoštas trečiasis sluoksnis.
5. Trečias sluoksnis. Trečio sluoksnio ingredientus susmulkinkite iki vientisos masės ir išklokite trečiąjį sluoksnį. Po to dėkite šaldiklį.Reklama6. Viršutinis sluoksnis. Po poros valandų galite išimti iš šaldiklio ir užpilti paskutinį sluoksnį – papuošimą. Šokoladinis sluoksnis ruošiamas taip: į puodą įpilkite vandens ir užkaiskite ant viryklės, uždėkite dubenį (reikia, kad neliestų dugnas vandens, kad dubuo kontaktą gautų tik su karštais garais).
7. Įpilkite pieną, sudėkite sulaužytą šokoladą, riešutų sviestą ir maišykite kol ištirps. Reikia neperkaitinti šokolado, kitaip nepavyks gražiai užpilti (suskilinės ir t.t.).
8. Nuimkite dubenį su šokoladiniu kremu, šiek tiek atvėsinus užpilkite ir atsargiai ištepkite ant torto.
9. Tada sutrupinkite riešutus ir apibarstykite ant šokoladinio kremo. Dar truputį galite užtarkuoti šokolado.
10. Dėkite atgal į šaldiklį. Pati tortą laikiau per naktį, bet galima ir trumpiau.
11. Prieš valgant palaikykite kambario temperatūroje bent 10-15 minučių, tada turėtų pakankamai lengvai susipjaustyti. Skanaus!
Man pradėjo patikti nekepti - žali tortai. Jie labai lengvai ir greitai pasidaro. Jau esu pasiruošusi ieškoti kitokių, įvairesnių formų, mažesnių nei įprasta kepimui. Nujaučiu, kad virtuvėje jau tuoj vietos visai nebeliks. Kol kas, kalbant apie nekeptus tortus, žinau tik iš riešutų, bet jie kaloringi ir praktiškai negali jo laikyti kaip deserto po pagrindinio patiekalo. Bet man labai patinka, kad tortas gali būti neprikimštas cukraus, riebalų, grietinėlės, miltų ar kiaušinių... Tad noriu su jumis pasidalinti savo receptu.
Ingredientai
- Pirmam sluoksniui:
- žemės riešutai: 180 gramų
- kakava: 2-3 valgomųjų šaukštų
- medus: 1 arbatinio šaukštelio (tinka ir kiti saldikliai)
- augalinis pienas: 10 valgomųjų šaukštų
- Antram sluoksniui:
- anakardžiai: 200 gramų (išmirkyti vandenyje per naktį)
- naminis riešutų sviestas: 3 valgomųjų šaukštų
- medus: 3-4 valgomųjų šaukštų
- augalinis pienas: 15 valgomųjų šaukštų
- Trečiam sluoksniui:
- datulės: 30 vienetų (pamirkytų 15-30 minučių)
- vanilės ekstrakto: 1 valgomojo šaukšto
- naminis riešutų sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
- augalinis pienas: 10 valgomųjų šaukštų
- Viršutiniam sluoksniui:
- juodasis šokoladas: 200 gramų
- augalinio pieno: 0,5 stiklinės
- riešutų sviesto: 1-2 valgomųjų šaukštų
- žemės riešutai: 1 saujos (apie 20 gramų)
Recepto paruošimas
1. Pirmas sluoksnis. Sudėkite viską į smulkintuvą ir su S formos peiliuku smulkinkite kol gaunasi vientisa masė. Aš norėjau, kad nebūtų atskiri trupiniai, tad savo nuožiūra įpyliau augalinio pieno.
2. Išsirinkite norimą indą – klokite pirmąjį sluoksnį. Tada dėkite į šaldiklį kol bus paruoštas kitas sluoksnis.
3. Antras sluoksnis. Visus antro sluoksnio ingredientus susmulkinkite iki vientisos masės.
4. Išklokite antrąjį sluoksnį. Po to įdėkite į šaldiklį kol bus paruoštas trečiasis sluoksnis.
5. Trečias sluoksnis. Trečio sluoksnio ingredientus susmulkinkite iki vientisos masės ir išklokite trečiąjį sluoksnį. Po to dėkite šaldiklį.Reklama6. Viršutinis sluoksnis. Po poros valandų galite išimti iš šaldiklio ir užpilti paskutinį sluoksnį – papuošimą. Šokoladinis sluoksnis ruošiamas taip: į puodą įpilkite vandens ir užkaiskite ant viryklės, uždėkite dubenį (reikia, kad neliestų dugnas vandens, kad dubuo kontaktą gautų tik su karštais garais).
7. Įpilkite pieną, sudėkite sulaužytą šokoladą, riešutų sviestą ir maišykite kol ištirps. Reikia neperkaitinti šokolado, kitaip nepavyks gražiai užpilti (suskilinės ir t.t.).
8. Nuimkite dubenį su šokoladiniu kremu, šiek tiek atvėsinus užpilkite ir atsargiai ištepkite ant torto.
9. Tada sutrupinkite riešutus ir apibarstykite ant šokoladinio kremo. Dar truputį galite užtarkuoti šokolado.
10. Dėkite atgal į šaldiklį. Pati tortą laikiau per naktį, bet galima ir trumpiau.
11. Prieš valgant palaikykite kambario temperatūroje bent 10-15 minučių, tada turėtų pakankamai lengvai susipjaustyti. Skanaus!
Raktažodžiai:
zemes riesutai, kakava, tortas, snickers tortas, medus, pienas, augalinis pienas, anakardziai, riesutu sviestas, datules, vaniles ekstraktas, juodasis sokoladas, sokoladas
Tortas Snickers
Itališkos salotos su tunu ir ryžiais
Nekepti veganiški pyragaičiai su riešutų sviestu
Tiramisu tortas su uogomis, maskarponės sūriu, grietinėle ir kava
PIENO KOKTEILIS SU BANANAIS, ŽEMĖS RIEŠUTŲ SVIESTU IR ŠOKOLADO GABALIUKAIS
Šokoladinis tiramisų tortas
Naminis žemės riešutų sviestas
Velykinis tortas
Alkava - aguoninis tortas su morengais
Greitai pagaminami veganiški kakaviniai blyneliai be glitimo
Nekeptas tortas su kondensuotu pienu
Graikiškų riešutų tortas su vyšniomis
Šokoladinis pyragas - Šokoladainis be kiaušinių
Tiramisu nekeptas tortas
Kaip greitai atšildyti šaldytą mėsą arba žuvį?
Naminis saldus varškės sūris su razinomis
Karšto vyno receptas
Jogurtinis želė tortas su vaisiais
Tofu sūrio pyragas su mangais
Kukurūzų tortas su irisais
Morkų chalva su kondensuotu pienu, riešutais ir razinomis
Švelnaus skonio makaronai su kiaulienos kumpiu, žirneliais, grietinėle ir sūriu
Aguoninis tortas su kondensuotu pienu
Trupininis rabarbarų pyragas