Ryžiai su grybais troškinti orkaitėje
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
Ingredientai:
- pievagrybiai: 650 gramų (miksuoju rudus su baltais)
- sviestas: 50 gramų
- česnakas: 2 skiltelių
- šalotai: 2 nedidelių
- morkos: 1-2
- ryžiai: 1,5 stiklinės
- daržovių sultinys: 375 mililitrų (jei nesate vegetaras, tiks ir vištienos sultinys)
- vanduo: 315 mililitrų
- druska: pagal skonį
- pipirai: pagal skonį
- džiovintas čiobrelis: 1 šaukštelio
Recepto Instrukcijos:
- Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
- Keptuvėje ištirpinkite sviestą.
- Apkepinkite susmulkintus pievagrybius, česnakus, šalotus ir sutarkuotas morkas. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Tada į troškinimui skirtą indą (arba kitą tinkamą indą dėti į orkaitę) sudėkite daržoves, paskleiskite per visą plotą ryžius, užberkite čiobrelius, supilkite sultinį, vandenį ir uždengusios dangčiu, puodą dėkite į orkaitę.
- Kepkite maždaug 30-40 minučių, kol ryžiai taps minkšti bei birūs.
- Prieš patiekdamos užbarstykite žalumynų.
- Patarimas: Jeigu kepimo metu per greitai susigėrė skystis, o ryžiai dar kietoki-įpilame vandens arba sultinio.
Raktažodžiai:
vegetariski ryziai su grybais
Kiaušinius dažome natūraliai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Pikantiški 6 šašlykų receptai
DARŽOVIŲ IR VIŠTIENOS TROŠKINYS
BALANDĖLIAI SU GRYBAIS
VEGETARIŠKA KUSKUSO IR DARŽOVIŲ UŽKEPĖLĖ
SOTI SRIUBA SU GRYBAIS
Gardi prancūziška svogūnų sriuba
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
Kepti pievagrybiai
GULIAŠAS - PAGALIAU RADAU SAU SKANIAUSIĄ RECEPTĄ!
Tortas „Raffaello“
AVIENOS PLOVAS
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
Airiškai lėtai troškinta jautiena
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
MAKARONAI SU GRYBAIS IR ŠONINE
Šaltiena
Ryžių patiekalas su vištiena ir riešutais
VIŠTIENA SU ČESNAKINIAIS GRYBAIS
Nerealiai skani Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis
Gruziniska "Charčio"
Rizotu įdarytos paprikos
KIAULIENOS TROŠKINYS "KELIAS Į VYRO ŠIRDĮ"