Virtinukai - varškėtukai su mėtomis

Kategorija: Varškės patiekalai


Virtinukai - varškėtukai su mėtomis

Paskelbė:

Ingredientai

  • sausa varškė: 250 gramų
  • ištirpintas sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
  • kiaušiniai: 1 didesnio
  • druskos: pagal skonį
  • miltai: 150 mililitrų
  • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • mėtų lapeliai: nedidėlė sauja
Padažui:
  • sviestas: 2 valgomieji šaukštai
  • grietinė: 4 valgomieji šaukštai
  • šviežiai grūsti pipirai 
  • sauja krapų


Recepto paruošimas

1. Pirmiausiai dideliame dubenyje lengvai išplakite kiaušinį, dėkite druskos, sudėkite varškę, pilkite ištirpintą sviestą ir viską išmaišykite iki vientisos masės.

2. Tuomet miltus sumaišykite su kepimo milteliais, įsijokite į tešlą, dėkite susmulkintus mėtų lapelius.

3. Tešlą lengvai išminkykite (tešla gali vos lipti prie rankų), padalinkite į tris lygias dalis ir ant miltais apibarstytos lentelės suformuokite tris pailgus dešrelės formos ritinėlius, supjaustykite 2-3 centimetrų dydžio griežinėliais.

4. Tada varškėtukus atsargiai po vieną sudėkite į verdantį vandenį ir vandeniui vėl užvirus, kiaurasamčiu išimkite iš vandens (viso virti reikėtų ne ilgiau 5 minutes).

5. Tuomet padažui gaminti skirtoje mažoje keptuvėje išlydykite sviestą ir grietinę.

6. Varškėtukus dėkite į lėkštes, pilkite padažą, puoškite smulkintais krapais, mėtomis, berkite grūsto pipiro pagal skonį. Skanaus!

7. Patarimas: Esminė skanių varškėtukų paslaptis - nepridėti per daug miltų, o vėliau - nepervirti, išimti vos vandeniui užvirus.