Karamelizuoti varškėtukai

Tai tarsi klasikinis pusryčių maistas visiškai kitaip! Kai pirmą kartą paragavau tokius virtus ir apkeptus varškėtukus Kijeve, iškart pagalvojau, kokia nuostabi idėja suderinti abu gaminimo būdus, nes šitaip išlieka virtų varškėtukų minkštumas ir purumas, bei keptų varškėčių traški apkepta išorė. Nereikia pamiršti, kad rudojo cukraus karamelė taipogi prisidės prie šių varškėtukų didžiulio žavesio! Labai ir labai rekomenduoju išmėginti ir paįvairinti savaitgalio pusryčius. Einame gaminti!
1. Pirmiausia sutrinkite varškę su kiaušiniu, sudėkite druską, vanilinį cukrų, miltus su kepimo milteliais ir sumaišykite tešlą, ji turi gautis minkoma, nelimpanti prie mūsų rankų, bet ir ne kieta.
2. Tešlą padalinkite į kelias dalis ir ant miltais pabarstyto paviršiaus suformuokite į ilgą ploną ritinėlį. Pjaustykite maždaug vieno centimetro storio gabaliukais.
3. Virkite pasūdytame vandenyje tol, kol iškyla (maždaug 60 sekundžių). Neperverdame!
4. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite rudą cukrų ir nukoštus varškėtukus.
5. Kepkite maždaug 5-8 minutes, kol karamelizuojasi.
6. Patiekite su graikišku jogurtu bei cinamonu. Skanaukite!
Ingredientai
- varškė: 180 gramų
- kiaušiniai: 1
- miltai: 120 gramų
- vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- druska: žiupsnelio
- rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto
- sviestas: gabaliuko
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia sutrinkite varškę su kiaušiniu, sudėkite druską, vanilinį cukrų, miltus su kepimo milteliais ir sumaišykite tešlą, ji turi gautis minkoma, nelimpanti prie mūsų rankų, bet ir ne kieta.
2. Tešlą padalinkite į kelias dalis ir ant miltais pabarstyto paviršiaus suformuokite į ilgą ploną ritinėlį. Pjaustykite maždaug vieno centimetro storio gabaliukais.
3. Virkite pasūdytame vandenyje tol, kol iškyla (maždaug 60 sekundžių). Neperverdame!
4. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite rudą cukrų ir nukoštus varškėtukus.
5. Kepkite maždaug 5-8 minutes, kol karamelizuojasi.
6. Patiekite su graikišku jogurtu bei cinamonu. Skanaukite!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

Sausainiai su persikais

Močiutės varškėtukai

KEPTI VARŠKĖTUKAI

Virti varškėčiai

Žagarėliai

Kepti varškėčiai su morkomis

Keptuvėje kepti varškėčiai su kukurūzų miltais vaikams

Nepaprastas varškės pyragas

Plonos picos padas pagal virtuvės mitų griovėjus

Spūrgos -minkštutėlės

VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS

Minkščiausi ir greičiausi obuolių suktinukai.

Argentiniešiki sausainiai - verti didžiausių pagyrų!

Bemielės tešlos pica

Receptas: varškės žagarėliai

Purios mielinės bandelės su kriaušių įdaru

Varškėtukai, minkštučiai viduje ir traškūs išorėje

Greitai pagaminami kepti varškėčiai su maskarpone keptuvėje

Bemielės tešlos pica

Drėgnas varškės keksas su obuoliais

Mielinis pyragas su aguonomis

Kepti varškėčiai be kiaušinių

Trapus obuolių pyragas su karamele

Trolių pica su dešrelėmis arba mielinė pica kitaip